Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Tóth Mihály. A HE-DO B. Braun Gyöngyös kapusának nagy szerepe volt abban, hogy ősszel egy pontot el tudtunk hozni Dabasról.

– Ha nincs meg a bizalom a védekező játékosok és a kapus között már a bajnokság elején, akkor menet közben ez a kapcsolat már nehezen rendeződik. A sok szerzett találatunk mellett kicsit sok gólt kaptunk a bajnokság első felében, de én a kezdetektől fogva bíztam a védelemben. Több mint fél éve vagyunk már együtt, így a tapasztalat és a kölcsönös bizalom eredményezte, hogy a Komló az előző fordulóban hazai pályán csak 23 gólt tudott dobni nekünk – mondta Tóth Mihály, a HE-DO B. Braun Gyöngyös közönségkedvenc hálóőre.

A gyöngyösi csapat idegenben két kivételtől eltekintve 23 gólnál mindig többet kapott. A kivétel a már említett múlt heti komlói meccsen kívül a második fordulóban játszott Dabas elleni mérkőzés volt. A Pest megyeiek most szombaton látogatnak a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokba.

A tavalyi dabasi meccs egyik hőse éppen Tóth Mihály kapus volt, aki egygólos dabasi vezetésnél, 40 másodperccel a mérkőzés vége előtt nézett farkasszemet az ellenfél hetest dobni készülő balszélsőjével, majd hárította Kekezovity büntetőjét. A fordulásból egalizált a Gyöngyös, és elhozta az egy pontot a Pest megyei együttestől.

– Ez ugyanolyan aranypont volt, mint a most megszerzett két komlói. A Dabassal a közeljövőben háromszor is megmérkőzünk, hiszen a Ligakupában is őket kaptuk a legjobb négybe való bejutáshoz. Most azonban csak és kizárólag a bajnoki összecsapásra koncentrálunk. Nyilván a Ligakupa-meccsek is fontosak lesznek, de a bajnokságban szerzett idegenbeli bravúrpontok csak akkor érnek valamit, ha otthon is szállítjuk a győzelmeket. Még két edzés és két videózás van hátra leendő ellenfelünkből. Úgy érzem, remekül sikerült felkészülnünk a szombati összecsapásra – adott helyzetjelentést Tóth Mihály.

Azt mondta, a bajnokság kezdete előtt aláírta volna, ha azt mondják neki, hogy a tavaszi szezon első meccse után a HE-DO B. Braun Gyöngyös a tabella hatodik helyén tanyázik, és a következő meccs esetleges megnyerésével még tovább kúszhat fel a táblázaton. – De akkor – mondta mosolyogva – biztosan nem játszottunk volna ennyire jól.

A csapat véleménye szerint a további győzelmek megszerzése után mentálisan tovább erősödhet. Ezért nagyon fontos a Dabas elleni két pont, hiszen utána Ceglédre látogat a Gyöngyös, ahol szintén győzelmi esélyekkel lép pályára.

– Azért egy idegenbeli meccs nagyban különbözik egy otthon megvívott találkozótól. Az utazás energiát vesz ki az emberből, egy kevésbé ismert pálya vagy padlózat ugyancsak megzavarhatja a játékost. Nüansznyi dolgok ezek, ám egy ki-ki meccs esetében mégis nagyon fontosak – magyarázta a gyöngyösi kézilabda kapu ura.