Két rangos tornán is részt vettek az elmúlt hetekben a Gyöngyösi Kézilabda Klub utánpótláscsapatai. Fiatal farkasaink Tatabányán és Egerben hangoltak a hamarosan induló bajnoki szezonra.

Szeptember 1-jén, pénteken hazai pályán kezdi a 2023/2024-es bajnoki szezont a Gyöngyösi Kézilabda Klub U16-os, U18-as és U20-as csapata, amely a Dr. Fejes András Sportcsarnokban fogadja az OTP Bank-Pick Szeged csapatát.

Klubunk három legidősebb fiúcsapata a felkészülés zárásaként színvonalas tornákon vesz részt, ahonnan kiváló eredményekkel tért haza. Az augusztus 18-a és 22-e között Tatabányán rendezett MOL-kupán mindhárom csapatunk részt vett, és mindhárom a dobogón zárta a négynapos viadalt. U16-osaink a Pécsi Sportiskolát megelőzve a Veszprém és a Tatabánya mögött végeztek a harmadik helyen. U18-as csapatunk egyetlen góllal maradt alul a házigazda Tatabányával szemben, a bronzmeccsen azonban több mint tízgólos győzelmet arattak Kőrösi Fruzsina tanítványai.

– A célunk az volt, hogy képet kapjunk arról, hol állunk a felkészülésünkben, kit milyen pozícióban, illetve felállásban tudunk majd használni védekezésben és támadásban egyaránt. Természetesen arról is szólt ez a torna, hogy mindenki megfelelő játékidőt a pályán tudjon tölteni, és a védekezési és támadási rendszerünket élesben is tudjuk gyakorolni. Mindenképpen hasznos volt, jó úton haladunk, azért dolgozunk, hogy a szeptember 1-i itthoni első bajnoki és a teljes szezon során a lehető legjobb formánkat tudjuk nyújtani – mondta Kőrösi Fruzsina.

U20-as együttesünk a házigazda ellen az utolsó másodpercben megszerzett győzelemmel kezdte a tornát, majd a döntőben a Ferencvárossal szemben maradtak alul, így ezüstéremmel tértek haza.

– Abszolút sikeres napon vagyunk túl, ki tudtuk élesben próbálni azokat az játékelemeket, amiket az edzéseken gyakoroltunk. Az első mérkőzés nagyon sok energiát kivett, nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is. Ez természetes, mivel negyedik hétnél tartunk egy új csapat építésében. Az ilyen tornák kellőképpen megalapozzák egy csapat kialakítását és felkészíti a versenyidőszakra a játékosokat – értékelt a csapat edzője, Kismárton Ádám.

Egy héttel a tatabányai torna után az egri Dobó-kupán bizonyítottak a gyöngyösi fiatalok. A viadalon U18-as és U20-as csapatunk vett részt. Az idősebbek százszázalékos teljesítménnyel zárták a tornát, a házigazdák két csapata mellett a PLER együttesét is legyőzve szerezték meg az aranyérmet, ráadásul két különdíjat is bezsebeltek: a torna legjobb kapusának járó díjat Pánczél Kevin, míg a gólkirályi serleget Zakhar Levente hozhatta haza. U18-asaink három kemény ellenféllel, a PLER, az Eger és a Békés csapatával néztek farkasszemet, és egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel, a harmadik helyen zárták a Dobó-kupát.

– Természetesen a fókuszban most sem az eredmény volt, inkább a csapat aktuális állapota, illetve a hiányosságok és hibák felismerése, hogy tudjuk, miben kell még fejlődnünk, mivel kell még többet foglalkoznunk az edzéseken. Hihetetlenül büszkék voltunk a csapatokra, mert végigküzdötték a 3 napot, mindegyik játékos alázatosan, nagy akarattal és bizonyítási vággyal lépett a pályára. Büszkén mondható, hogy mindenki játéklehetőséghez jutott és mindenki hozzá tudott tenni a csapat sikeréhez. Nagyon várjuk már, hogy a bajnokságban is megmutathassuk, hol tart a csapat, milyen szuper munkát végzett a felkészülés alatt – összegezte a torna tapasztalatait Kőrösi Fruzsina.

Szeptember 1-jén a három alakulat egymást követő mérkőzése igazi kézilabdás délutánt kínál Gyöngyösön, ahol 14 órától az U16-os, 16 órától az U18-as, 18 órától pedig az U20-as csapat lép pályára. Bízunk benne, hogy az új szezonban is népes szurkolótábor biztatja majd a fiúkat – ahogy az megszokott már a gyöngyösi utánpótlásmeccseken.