Tökéletes bajnoki rajt
| Kategória: Híreink

Óriási bravúrt végrehajtva, a Tatabánya nyolcgólos legyőzésével kezdte az új szezont a HE-DO B. Braun Gyöngyös. A találkozó előtt utoljára a pályán köszönthettük egykori vezérünket, Németh Tamást, akitől ezúttal vett búcsút a csapat, a klub és a szurkolótábor egyaránt.

A szezonban először Varsandán Milán vette be az ellenfél kapuját, sikeresen értékesítve egy hétméteres büntetőt. Az új falkatagok rendkívül jól indíttottak a magyar bajnokságban, Tomic Aleksandar pazar védéseket mutatott be, Dino Hamidovic pedig gólerős játékkal debütált. Fej-fej mellett haladtak az együttesek, majd először a 18. percben sikerült két találattal, 10-8-ra ellépnünk. A védőfal és kapus közti kapcsolat kiválóan működött, amelyből gyors gólokat szereztünk. A 24. percben 12-8-as állásnál elérkezett az első vendég időkérés. Az elkövetkező percekben sem változott a játék képe, tovább növeltük az előnyünket, így az első játékrész végére már hét gólos hazai vezetésnek örülhettünk. Támadásba a Hamidovic-Papp páros szárnyalt, az előbbi öt, utóbbi négy találatot jegyzett már az első félidőben. A szünetre 16-9-es állással vonultak a felek.

A második játékrészt egy-egy kisebb hibával kezdtük, de ennek ellenére sem csökkent a különbség. Aleksandar Tomic mindenhol ott volt, nem lehetett bevenni a kapuját. Ezzel ellentétben neki sikerült a saját kapuelőteréből a vendégek hálójába találnia, így nem csak védésekkel, hanem góllal is hozzájárult a mérkőzéshez. A 44.percben eljött az a pillanat, amire előzetesen talán senki sem számított, Papp Bence hatodik találatával 23-13-ra, tíz gólosra hízott előnyünk. A végjáték igazi örömjáték volt, mindenki hozzátette a sikerhez, amit csak tudott. A fiatal Nkousa Dávid is bátor játékkal és góllal debütált, továbbá a hosszas sérülésből visszatérő Nagy Benedek is lehúzta a rolót kapujában. A farkas-győzelem egyértelmű volt, már csak gólkülönbség kérdése maradt eldöntendő. A szezon első mérkőzésén 30-22-es győzelmet aratott a farkasfalka.

HE-DO B. Braun Gyöngyös: Merkovszki, Nagy, Tomic, (kapusok) Vasic, Nkousa 1, Ubornyák 4, Varsandán 4, Hegedüs 3, Gábori 1, Duris 3, Vilovski 1, Gerdán, Papp 6, Hamidovic 6, Gráf, Markez
Edző: Konkoly Csaba

Grundfos Tatabánya KC: Wysomirski, Bartucz, (kapusok) Molnár, Bognár, Bálint 1, Hornyák B. 1, Stojnic 1, Sunajko 3, Balogh 4, Győri 4, Ancsin 4, Zdolik 4, Ushal, Bodnár, Hornyák P., Fotache
Edző: Matic Vladan

Játékvezetők: Bócz László, Wiedemann Viktor
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/5
Kiállítások: 8, ill. 4 perc

Képgaléria: