Kétszázhat általános iskolás diák vett részt az idei első szivacskézilabda-fesztiválon, ahol senki maradt érem nélkül.

Immár hagyomány, hogy a Gyöngyösi Kézilabda Klub minden évben fesztiválsorozatot rendez a szivacskézilabdás korosztály számára, amelynek elsődleges célja, hogy az általános iskolás tanulók megismerkedjenek egymással, és próbára tehessék tudásukat. Az idei első alkalomra összesen 206 diák érkezett, akik nem távoztak üres kézzel.

– Természetesen mindenki megkapta az aranyérmét, és egy farkasos pólóval is gazdagodtak a gyerekek, amit reméljük, az NB I.-es meccsek alkalmával is látunk majd a lelátókon – mondta Rosta István utánpótlás-igazgató, aki szerint a rendezvény egyre nagyobb népszerűségnek örvend. – Mivel a létszám mostanra kétszáz fölé duzzadt, úgy gondoltuk, hogy a versenyeket két fordulóra osztjuk: a legfiatalabbak kezdtek, majd az idősebbek következtek, akik már komoly sportteljesítményt nyújtottak, de a hangsúly most is a jó hangulaton, az ismerkedésen volt – mondta az igazgató.

Az elmúlt évek hagyományihoz hasonlóan azok a diákok, akik idén is valamennyi rendezvényen részt vesznek, és az összes érmet összegyűjtik, újabb meglepetésben részesülnek.