Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B.Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. Mitar Markez a Sport36-Komló ellen szerzett 10 találatával megdöntötte egyéni rekordját a klub színeiben.

– Pontvesztésként élem meg a Komló elleni döntetlenünket. Mi voltunk a favoritok, ráadásul otthon játszottunk, ám a sportban senkit nem szabad alábecsülni. Már a meccs előtt egy kemény ütközetre számítottam, hiszen a Komló tele van rutinos játékosokkal. Mi több hibával kezdtük a mérkőzést és a végén nagyot kellett küzdenünk az egy pontért – mondta Mitar Markez.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös jobbátlövője 10 gólt dobott a Sport36-Komló elleni mérkőzésen, amelyen a farkasfalkát az első félidőben meglepte a bányászváros csapata. A komlóiak az első félidő vége fele már 4 góllal is vezettek, ám a farkasoknak a félidőt jelző sípszóig sikerült egy gólra visszakapaszkodniuk. A második etap közepén már két gólos volt a gyöngyösi előny, amit a Komló ledolgozott, majd a meccs vége előtt újfent vezetett. Végül 20 másodperccel a meccs vége előtt Gábori Máté egalizált, az utolsó vendég lövést pedig Tóth Mihály kapus hatástalanította.

– A kétgólos vezetésünkkor úgy éreztem, hogy meglesz a meccs. Sajnos kézilabdában ez az előny nagyon csekély, ahogy ez most is bebizonyosodott. Sajnálom, hogy nem sikerült megnyugtató előnyt szereznünk a második játékrészben, és lezárnunk a meccset. Bár egyéni rekordot jelentő 10 gólt lőttem a mérkőzésen, a lefújás után nem voltam boldog és úgy éreztem, mintha elvesztettük volna a mérkőzést. Végül azzal vígasztaltam magam, hogy az egy pont is többet jelent a vereségnél – mesélte Mitar Markez.

A gyöngyösi farkasok következő ellenfele november 29-én idegenben az a Vác lesz, amely újoncként eddig megszerzett 1 pontjával sereghajtó a bajnokságban.

– Csakis 60 percen át tartó maximális koncentrációval nyerhetjük meg a meccset. Ha hozzuk a korábban mutatott játékunkat, nem lehet gond a két pont begyűjtése, amivel visszatalálhatunk a győztes utunkra – magyarázta Mitar Markez.