Tízgólos győzelemmel kezdtük a tavaszt
| Kategória: Híreink

Tízgólos győzelemmel kezdte a bajnokság tavaszi idényét a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely végig magabiztosan vezetve, fantasztikus hajrával gyűrte maga alá az Orosháza együttesét.

Győzelmi reményekkel utazott Orosházára, a K&H liga tavaszi idényének első mérkőzésére a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely ennek megfelelően is kezdte a találkozót: az első három percben 3-0-ás rohammal nyitott a farkasfalka, rögtön a mérkőzés elején időkérésre késztetve a hazai alakulatot. A folytatásban sem adtunk alább a tempóból: hiába kerültünk a 7. perc elején emberhátrányba, a találkozó első 12 percében mindössze két találatot engedélyeztünk a vendéglátóknak, miközben mi hetet lőttünk (2-7). A 15. percben Varsandánt másodszor is kiállították a játékvezetők, a kétperces emberelőnyt kihasználva pedig az Orosháza mínusz kettőre zárkózott (5-7). A 20. percig három vendégtalálatra egyetlen hazai gól esett, így a játékrész utolsó tíz percét négygólos előnnyel kezdhettük (6-10). A különbséget a 30. percben is tartottuk, Konkoly Csaba 70 másodperccel a félidő vége előtt, 9-13-as állásnál kérte ki első idejét. A lefújásig még esett egy hazai találat (10-13), de a 30. percben megítélt kiállítás miatt a második félidőt emberelőnyben kezdhettük.

Ahogy az első, úgy a második játékrész is Hegedűs góljával indult, majd Gödör Bence is betalált, Markezt pedig két percre kiállították a játékvezetők. A 34. percben két hazai játékos is a kiállítás sorsára jutott, és kettős emberelőnyben, Gábori Máté góljával sikerült ötgólos vezetést kialakítanunk (11-16). A házigazdák időkérését követően tovább tudtuk növelni az előnyünket, és a 39. percben már hét találattal vezettünk (11-18), igaz, Gerdán kiállításával két percet emberhátrányban kellett töltenünk. A 42. percben Markezt is kétperces kiállítással büntették, majd egy perccel később Kancel Ottónak mutatták fel a harmadik kétperces mellé járó piros lapot a játékvezetők. Papp Bence tette közé a nyolcadikat (12-20), a házigazdák pedig a 44. percben ismét időt kértek. A folytatásban az előnyünk némileg olvadt ugyan, de tíz perccel a találkozó vége előtt még így is öt góllal vezettünk (18-23), az utolsó tíz percben pedig sikerült még egy fokozattal feljebb kapcsolnunk, és hat szerzett gólunknak, illetve Tóth Mihály védéseinek köszönhetően nem hagytunk kérdést a két pont sorsa felől, magabiztos, tízgólos győzelemmel indítottuk a tavaszi szezont.

K&H férfi kézilabda liga, 14. forduló
Orosházi FKSE-LINAMAR – HE-DO B. Braun Gyöngyös 19-29 (10-13)
Orosháza, 250 néző
V.: Horváth Péter, Marton Balázs

OROSHÁZA: Herjeczki, Özmusul (kapusok) – Ambrus, Pásztor 1, Kancel, Döme 1, Zubai 1, Lele 2, Bella, Orjonikidze 1, Slavuljica 4, Mrsulja, Kiss A. 2, Tóth K. A. 1, Németh L. 6 (2), Molnár G. Edző: Ratko Djurkovic.

GYÖNGYÖS: Tóth M., Gödör 1 (kapusok) – Papp 2, Urbán 1, Sipeki 1, Varsandán 1 (1), Ubornyák 1, Hegedűs 4, Gábori 3, Duris 1, Vilovszki 3, Gerdán, Herceg 4, Gráf, Markez 4, Újvári 3. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.