Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. Halász Levente a farkasok góljainak harmadát vállalta magára a Cegléd felett aratott győzelemben.

“Ideje volt már ilyen sok gólt szereznem, utoljára hat éve állt a nevem mellett kétszámjegyű találat az NB 1-ben még a Győr színeiben. Negyvenöt percet is régen játszottam már egyetlen meccsen, de a sok hiányzó miatt mindenkire nagyobb teher hárult a Cegléd elleni találkozón. Örülök, hogy jó játékommal sikerült hozzájárulnom a magabiztos győzelemhez” – mondja Halász Levente.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös balátlövője kereken tíz gólt rámolt be a ceglédi hálóőrök kapujába, ellenállhatatlan játékának is köszönhető a farkasok 30-24-es győzelemmel végződő diadala.

“Mindössze egyetlen nappal a mérkőzés előtt derült ki, hogy a koronavírus miatti hiányzók ellenére mindkét csapat pályára tud lépni, így egy gyors edzéssel készültünk a Cegléd ellen. A megszokottakhoz képest támadásban és védekezésben is új szerepkör hárult mindenkire, hiszen két irányítónkat és két jobbátlövőnket is nélkülönöznünk kellett a találkozón. Igazi falkaként küzdöttünk egymásért, és ha ezt a szellemiséget tudjuk átmenteni szombatra is, akkor az SBS-Eger otthonából is két ponttal térünk vissza Gyöngyösre” – vélekedett Halász Levente.

Mivel a sárga-feketéknél minden játékos sok időt töltött a pályán a Cegléd ellen, a csütörtöki nap a regenerálódásról szólt. A farkasok az Eger ellen szintén egy edzéssel készülnek fel pénteken, de Levente szerint Heves megye székhelyén jóval nehezebb lesz a gyöngyösiek dolga, hiszen a mátraaljaiak mindig kiélezett mérkőzéseket játszanak a megyei rivális otthonában, akiknek vélhetően kevesebb hiányzójuk is lesz ezen az összecsapáson.

“Fiatalabb koromban sokszor úgy léptem pályára, hogy minél több gólt akarok lőni. Az Eger ellen még abba is belemennék, ha nem sikerülne találatot szereznem, de a végén egy góllal nyernénk az összecsapást. Persze azon leszek, hogy megismételjem a Cegléd ellen mutatott teljesítményemet. Nehéz üres lelátók előtt játszani, a bajnokiknak felkészülési meccs hangulatuk van, de örülünk, hogy játszhatunk és nem állt meg teljesen az élet a kézilabda pályákon” – mondta Halász Levente.