Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján? Aki ezen a héten jelent: Németh Tamás.

– A csütörtöki három pozitív koronavírusos esetünk miatt a HE-DO B. Braun Gyöngyös teljes legénységét tíz napos, szigorú házi karanténba helyezték. Ez azt jelenti, hogy még néhány percre sem hagyhatjuk el a lakásainkat. Természetesen minden hatósági előíráshoz alkalmazkodunk, hiszen az összes játékos célja, hogy a fertőzés ne terjedjen tovább a csapatban, és a kényszerű pihenő után a reményeink szerint minél több negatív tesztet produkáló játékos folytassa a bajnokságot. Nagyon jólesett, hogy Zakhar Attila a főszurkolóink nevében küldött egy üzenetet, hogy ha a csapat bármelyik tagjának tudnak segíteni a bevásárlásban vagy bármi egyéb dologban, azt szívesen vállalják. Az egész együttes nevében mondhatom, köszönjük nekik, hogy a bajban is ennyire mellettünk állnak, ahogy már korábban is az élet számos területén – mondta Németh Tamás.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatkapitányának elmondása szerint a három pozitív mintát mutató játékosnál kis torokfájás és enyhe hőemelkedés volt a tünet, de amint érezték a betegség első jeleit, ők természetesen már nem mentek edzésre, ettől függetlenül érthető módon az egész csapat kontaktszemélynek lett minősítve.

– Sajnos benne volt a levegőben, hogy a nagy fokú elővigyázatosságunk ellenére nálunk is felüti fejét a koronavírus, amely szinte az egész mezőnyön keresztülment. Így is az utolsók között kaptuk el, és reméljük megállunk ennél a három esetnél. Az összes sport közül a legkeményebb kontaktok a kézilabdában fordulnak elő, talán emiatt is van, hogy a sportágban viszonylag sok sportoló elkapta ezt a betegséget – vélekedett a falkavezér.

Németh Tamásnak nem alakult a legjobban a szezonja, a koronavírus első hulláma miatt lefújt bajnokság után a Budakalász elleni felkészülési meccsen beszakadt a combhajlítóizma. Nemrég épült fel sérüléséből, most pedig a hatósági karantén miatt kell szünetet tartania.

– Nem az én évem 2020, de próbálok pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, és az adott körülményekből a lehető legtöbbet kihozni. Az egészséges játékosok a következő tíz napban otthonaikban Konkoly Csaba tréner egyéni edzésterveit hajtják majd végre, hogy a bajnokik folytatásakor fizikálisan mindenki a legjobb formában legyen – mondta a balszélső.