Jól tartotta magát a magyar férfi kézilabda-válogatott a házigazda és címvédő Dánia ellen az Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, de így is vereséget szenvedett Herningben. A hétfő esti mérkőzésen Szalafai Gábor, a B. Braun Gyöngyös jobbszélsője egy gólt szerzett.

eb2014 szTizennégyezer dán szurkoló volt kíváncsi a játéknap utolsó mérkőzésére, amelyet a házigazda kezdett jobban, a címvédő hamar ellépett és 4-1-re is vezetett. A mieink azonban felzárkóztak, majd a vezetést is átvették és sokáig egál közeli volt az eredmény. 9-8-nál épp a B. Braun Gyöngyös jobbszélsője, Szalafai Gábor lőtt egy szép gólt szélről, amellyel ismét döntetlenre módosult az eredmény. Korábban Szalafai egy felkanyarodás után a kettes pozíciójából próbálkozott, de Mikkel Hansen szabálytalanul állította meg, így a dánok egyik legjobbját a játékvezetők két percre kiállították.

Ami azonban a mérkőzés alakulását illeti, az nem volt kedvező számunkra. Többször is megvolt az esélyünk az egyenlítésre, sőt akár vezethettünk is volna, ha több helyzetet sikerül értékesíteni, azonban a dánok jobb százalékkal lőtték be helyzeteiket, így hiába mutatott be Tatai és Mikler bravúrokat a kapuban, nem sikerült megszorongatnunk a házigazdát. Ugyanakkor tetemesebb hátrányba sem kerültünk, tartottuk a tisztes különbséget, Dánia így csak négy góllal nyert, az osztrákok elleni szerdai találkozó előtt tehát továbbra is van esélyünk a csoport harmadik helyének elérésére.

Férfi Európa-bajnokság, I-es középdöntő csoport, Herning, 2. forduló:
Macedónia – Izland 27-29 (11-14)
Ausztria – Spanyolország 27-28 (12-14)

Dánia – Magyarország 28-24 (14-11)
Játékvezetők: Krstic, Ljubic (szlovénok).
Dánia: Landin, Green (kapusok) Christiansen 3, Eggert 3 (1), M. Hansen 5, Knudsen 1, Larsen, Lindberg 1, Mogensen 5, Mortensen 2, Möllgard Jensen 1, Söndergaard 2, Spellerberg 1, Svan Hansen 2, R. Toft Hansen 1, Thomsen. Szövetségi kapitány: Ulrik Wilbek.
Magyarország: Mikler, Tatai (kapusok), Ancsin 4, Császár 2, Gulyás 3, Ilyés, Iváncsik G. 6 (4), Lékai 3, Mocsai 2, Nagy K., Schuch, Putics 1, Szalafai 1, Szöllősi 1, Vadkerti 1, Zubai. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 6/4

A további program:
Január 22.
16:00 Macedónia-Spanyolország
18:15 Ausztria-Magyarország
20:30 Dánia-Izland