Tisztes helytállás Veszprémben
| Kategória: Híreink

Nem játszott alárendelt szerepet Veszprémben a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely a bajnokság 5. fordulójában rendezett mérkőzés nagy részében tartotta a lépést a nem teljes felállásban pályára lépő BL-csapattal.

Hazai találattal indult a mérkőzés, ám előbb Hegeüs, majd Potisk góljával is sikerült egyenlítenünk, a 3. perc végén 2-2 volt az állás, ez volt az utolsó pillanat, amikor döntetlent mutatott az eredményjelző. Ezt követően a mindössze 13 játékost nevező, nem a legerősebb felállásában felálló Veszprém sáfárkodott az előnyével, ez azonban nem jelentette azt, hogy alárendelt szerepet játszottunk volna. A 11. percben mindössze egy találat volt a különbség (8-7), és hiába léptek el a házigazdák 11-8-ra, a 17. percben ismét csak egy volt közte (11-10). A folytatásban sem hagyták magunkat farkasaink: a legnagyobb különbség a játékrészben hét gól volt, öt perccel a dudaszó előtt vezetett a Veszprém 19-12-re, a félidő végére azonban a harminc perc alatt hét védést bemutató Tomicnak is köszönhetően visszajöttünk mínusz négyre (20-16).

Varsandán két hetesgóljával indult a második félidő, amivel gyorsan mínusz kettőre zárkóztunk, és a folytatásban is tapadtunk a bakonyaiakra, akik hiába húztak el újra öt góllal (25-20), a 40. perc végén megint csak három volt közte, amikor Momir Ilic 26-23-as állásnál időt kért. Innen három gyors hazai találattal ismét nyílni kezdett az olló, és a játékrész derekára újra hat volt közte (29-23), innen pedig beindult a veszprémi henger, és a hazaiak hibáinkat is kihasználva folyamatosan növelték az előnyüket, mígnem az 52. percben kilenc góllal vezettek (36-27). Egészen az 58. percig nem változott az eredmény, akkor azonban Bartucz védett, majd az üres veszprémi kapuba talált (36-28). A végére tíz is volt közte, az utolsó középkezdésünk akadályoztatása miatt azonban büntetőhöz jutottunk, amit Varsandán értékesített, és így kialakította a 39-30-as végeredményt.

K&H férfi kézilabda liga, 5. forduló
Telekom Veszprém – HE-DO B. Braun Gyöngyös 39-30 (20-16)
Veszprém, 1100 néző
V.: Hajdu Tamás, Halász András

Veszprém: Corrales, Cupara 1 (kapusok), Nilsson 3, Elísson 4, Ligetvári 3, Marguc 4 (1), Strlek 3, Lukács 3, Elderaa 4, Ilic 5, Pechmalbec 4, Vailupau 3, Sipos 2. Edző: Momir Ilic.

Gyöngyös: Tomic, Bartucz 1 (kapusok), Nkousa, Potisk 3 (1), Halász 1, Varsandán 7 (5), Bura 2, Hegedüs 4, Lakosy, Schmid, Gerdán, Schaffer 3, Hamidovic 3, Gráf, Jóga 3, Menyhárt 3. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 4, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 7/7.