Tisztes helytállás a rekordbajnok ellen
| Kategória: Híreink

A K&H Liga 20. fordulójában a Telekom Veszprém csapatát látta vendégül a Dr. Fejes András Városi Sport- és rendezvénycsarnok. A mérkőzést óriási várakozás előzte meg, hiszen a pandémia miatt két éve nem láthatta a közönség Európa és a világ egyik legjobb csapatát. Ennek megfelelően telt ház és fantasztikus hangulat fogadta a farkasfalkát és a világsztárokat felvonultató bakonyi alakulatot.

A kezdősípszó előtt Nagy Attila, a GYKK elnöke és Dr. Csík Zoltán, a Telekom Veszprém elnöke jelképesen megnyitotta a Gyöngyösi Kézilabda Klub és a Gyöngyös Mátra Lions Klub közös kezdeményezésében indított jótékonysági akciónkat, kiegészülve a programhoz csatlakozó cégek képviselőivel.

A mérkőzés első félideje nagy iramú csatát hozott, a Veszprém motiváltan kezdett, Markez góljaival, lendületes és fantáziadús támadójátékkal indítottuk a mérkőzést, 15 percig felváltva estek a gólok, a Veszprém kétgólos előnyt tudhatott mindösszesen a magáénak a meccs első negyede után. A küzdelem sportszerűségére volt jellemző, hogy az első félidőben egyik csapat sem kapott progresszív büntetést, egyedül Mahé kétperces kiállítása, majd a szövegelés miatt kapott másik kétperce miatt volt emberelőnyös helyzetünk. A féidő nagyon nagy iramú játékot hozott, a farkasok fantáziadús, látványos játékkal zárták az első játékrészt, 15-19-es állásnál.

A pihenő után a Veszprém kicsit előbb érkezett meg az öltözőből a meccsbe, a 37. percig kellett várni az első gólunkra, ekkor viszont Markeznek sikerült az, ami a Bajnokok Ligájában a Vardar Szkopje csapatának nem, hétméterest értékesített Cuparával szemben. A mérkőzés utolsó negyedében már érezhető volt a fáradtság mindkét gárdán, mi nem bírtuk a BL-tempót, de Ubornyák vezérletével, a kapuban Tomic és Nagy Benedek védéseivel tíz gólnál nagyobb különbség nem alakult ki a két csapat közt. A 48. percben Mahé megkapta a harmadik kétperces büntetését, vele együtt azonban Vasic is piros lappal végleg kiállt a mérkőzésből. Az utolsó tíz percben mindkét oldalon szerepet kaptak a fiatal játékosok is, a vendégoldalon Lukács Péter, nálunk Nkousa Dávid és Gyallai Bercel is góllal hálálta meg a játékperceket. A 28-36-os végeredményt Maqueda gólja állította be egy olyan mérkőzésen, amely emlékezetes marad a gyöngyösi szurkolóknak és a farkasfalkának egyaránt.

A találkozót YouTube-csatornánkon élőben közvetítettük.

K&H férfi kézilabda liga, 20. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Telekom Veszprém 28-36 (15-19)
Gyöngyös, 1300 néző
Játékvezetők: Sándor László, Szikszay Csaba

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Nagy, Tomic (kapusok), Vasic, Nkousa (1), UBORNYÁK (9), Varsandán (2), Hegedüs (3), Gábori, DURIS (5), Vilovski (1), Gerdán, Papp (2), Gyallai (1), Gráf, Markez (4). Edző: Rosta István.

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara (kapusok), YAHIA (7), Nenadic (3), Maqueda (3), Pergel, Nilsson (5), Ligetvári (3), Strlek (4), Lukács (4), Blagotinsek, Mahe (2), Zoran (1), Lékai (2), Sipos. Edző: Momir Ilic

Hétméteresek: 5/3 ill. 2/1.
Kiállítások: 2 ill. 12 perc
Értékelések:

A bajnokságot a Pick Szeged ellen folytatjuk majd hazai pályán, 10-én, vasárnap 18.00 órai kezdettel.

Képgaléria: