A Tatran Presov ellen gyakorlunk
| Kategória: Híreink

A terveknek megfelelően halad a B. Braun Gyöngyös felkészülése. Élvonalbeli férfi kézilabdacsapatunk a nyolchetes alapozás harmadik hetében jár, az eddig elvégzett munka eredményét szerdán, a Tatran Presov elleni edzőmérkőzésen mérheti le Konkoly Csaba vezetőedző.

01 edzes 0724 1

Július 5-én, az NB I.-es férfi kézilabdacsapatok között elsőként kezdte meg a felkészülést a következő bajnoki szezonra a B. Braun Gyöngyös csapata, amely azóta a felkészülési időszak harmadik hetében jár, s hamarosan az eddig elvégzett munka eredményét is lemérheti.

– A terveknek megfelelően haladunk, igyekszünk az elsősorban fizikális jellegű hiányosságainkat pótolni, és a fiúk mindent meg is tesznek ennek érdekében, fegyelmezetten, keményen dolgoznak – mondta Konkoly Csaba vezetőedző, aki már az első héten is beépített taktikai elemeket a munkába. – A balszárnyunk szinte teljesen kicserélődött, már csak ezért is szükség van a taktikai elemek gyakorlására, amit a felkészülés első napjától folytatunk. 

Konkoly Csaba szerdán mérkőzéskörülmények között is lemérheti a munka sikerességét, szerdán 18 órára ugyanis a Tatran Presov érkezik a Dr. Fejes András Sportcsarnokba felkészülési mérkőzésre. A BL-résztvevő szlovák bajnok ellen több taktikai variációt is ki szeretne próbálni a vezetőedző. – Támadásban és védekezésben is meg kell találnunk azokat a szerkezeteket, amelyekkel a legeredményesebbek tudunk lenni, erre szeretnénk felhasználni az edzőmérkőzéseinket, amelyeken mindenkinek szeretnék lehetőséget adni. Szerdai ellenfelünk kemény kézilabdát játszik, remek ellenfélnek ígérkezik a felkészülés szempontjából. A felkészülés végére frisseknek, gyorsaknak kell lennünk, jelentős előrelépést várok a védelem és a kapusok együttműködése terén, és a belső kapcsolatokban is – fogalmazta meg elvárásait a vezetőedző.

A Tatran Presov elleni felkészülési mérkőzésünk július 25-én, szerdán, 18 órakor kezdődik. A találkozót a kisebb derékfájdalmakkal küzdő Németh Tamás biztosan kihagyja majd, a balszélső poszton Varsandán Milán mellett fiatal játékosok kapnak lehetőséget. A szerdai mérkőzést követően legközelebb augusztus 3-án láthatjuk a csapatot hazai környezetben játszani.

A B. Braun Gyöngyös felkészülési mérkőzései:

2018. július 25. szerda, 18:00 B. Braun Gyöngyös – Tatran Presov (szlovák)
2018. július 27. péntek, 17:00 Ceglédi KKSE – B. Braun Gyöngyös (Tiszaújvárosban)
2018. augusztus 1. szerda, 17:30 Eger SBS Eszterházy – B. Braun Gyöngyös
2018. augusztus 3. péntek, 18:00: B. Braun Gyöngyös – Vecsés
2018. augusztus 15. szerda: CYEB Budakalász – B. Braun Gyöngyös
2018. augusztus 17. péntek, 17:00: Orosházi FKSE – B. Braun Gyöngyös
2018. augusztus 24. péntek, 17:00: Ferencvárosi TC – B. Braun Gyöngyös