Tisztes helytállás Tatabányán
| Kategória: Híreink

A Balatonfüred ellen aratott hazai győzelemmel álomrajtot vett a férfi kézilabda NB I. 2016/2017-es szezonjában a B. Braun Gyöngyös csapata, azonban a második erőpróba sokkal keményebbnek ígérkezett, ugyanis a nyáron alaposan megerősített Tatabánya otthonában kellett helytállnunk. A hazaiak már az első félidőben jelentős előnyt tudtak kialakítani, a játékrész derekán öt góllal vezettek, amit a lefújásig meg is tudtak őrizni. A második félidőben kevésbé sűrűn potyogtak a gólok, ám hiába zárkóztunk fel többször, a hazaiak mindannyiszor visszaállították ötgólos vezetésüket. 

01 tatab 20160917 2

Hazai támadással indult a mérkőzés, és Bozovics révén az első találatot is a tatabányaiak szerezték, de Duris egy szép betörés után gyorsan egyenlített (1-1). A 3. percben emberelőnybe kerültünk, amit Hegedüs Márk használt ki (2-2). Az ötödik perc elején ismét a házigazdák szereztek vezetést, majd három támadást is eredménytelenül fejeztünk be, így a Tatabánya 4-2-re ellépett. A kilencedik perc derekán háromra nőtt a különbég (5-2), majd Lele büntetőből zárkóztatta a mieinket. Rasic góljával tapadtunk a hazaiakra, akik azonban két gyors találattal négygólosra hizlalták az előnyüket (8-4). A 14. percben már 9-4-re vezettek a hazaiak, amikor Lele újabb büntetőt értékesített. Támadójátékunkba hibák csúsztak, amelyeket a Tatabánya mindannyiszor megbüntetett, így az első negyedóra leteltével ismét ötgólos hazai vezetést mutatott az eredményjelző (10-5). A következő öt percben mindössze egy gól esett, de sajnos azt is a hazaiak szerezték, akik így hatgólosra növelték vezetésüket (11-5). Németh Tamás tízperces gólcsendünket törte meg a 24. percben, ezzel azonban csak mínusz hétre tudta felhozni a csapatot (13-6). Tóth Mihály sokadik lövésünket hárította a tatabányai kapuban, azonban Lele heteseit nem tudták hárítani a hazaiak, egy újabb értékesített büntetővel 14-7-re módosult az állás három perccel a félidő vége előtt. Juhász Károly lőtte a nyolcadik gólinkat, majd Oliveira találatával visszajöttünk mínusz ötre (14-9), és ez is maradt a félidő végeredménye.

01 tatab 20160917

Lele Ákos góljával kezdődött a második félidő, majd Kovacsics Péter is betalált, így a 33. percre feljöttünk mínusz háromra (14-11). A hazaiak azonban gyorsan visszaállították a különbséget, és a 36. perc elején már 16-11-re vezettek. Az addigi legnagyobb különbség alakult ki a 37. percre a csapatok között (17-11), de Duris találatával sikerült szépítenünk. Tóth Mihály továbbra is jó százalékkal védett a hazai kapuban, de a Tatabánya sem tudott betalálni Hudák Henriknek, így amikor Lele Ákos talpról megszerezte ötödik gólját, 17-13-ra módosult az állás a 44. perc végén. Röviddel később Mikitát és Vranjest is kiállították a játékvezetők, így két percig öt az öt ellen küzdöttek a csapatok. Lele hatodik, Oliveira második gólját szerezte, 17 perccel a félidő kezdete után így már 18-15 volt az állás, amikor Hegedüst két percre kiküldték a játékvezetők. A házigazda büntetőt értékesített, amivel újra négy volt közte (19-15). Oliveira lövése kijött a kapufáról, de a kapunkba beálló Ivanisevics megakadályozta, hogy az ellenakciót góllal fejezze be a hazai csapat. Tíz perccel a vége előtt a Bányász huszadik gólját szerezte, az ötgólos különbség pedig állandósulni látszott (20-15). Németh tamás szerezte a 16. gyöngyösi találatot, de a házigazdák Szöllősi révén szinte azonnal válaszoltak. Juhász Károly egy megszerzett labdát vágott a hazai kapuba (21-17), majd Rasic szerzett gólt, amivel ismét feljöttünk három gólra (21-18). Vranjes gólja után három és fél percünk maradt arra, hogy a négygólos hátrányunkat ledolgozzuk, Debre Viktor pedig időt kért. Oliveira talált be (22-19), de két gyors hazai találattal visszaállt a mínusz öt (24-19). Ez lett a végeredmény, szinte végig ennyivel vezetett a Tatabánya, összességében ez egy vállalható idegenbeli vereség. Kedden a Szeged jön Gyöngyösre.


Férfi kézilabda NB I., 2. forduló

 

Grundfos Tatabánya KC – B. Braun Gyöngyös 24-19 (14-9)

V.: Bonifert F., Oláh V.

Tatabánya: Tóth Mihály, Deményi Xaver – Bozovic 3, Pásztor Á. 3, Vujovics 7 (2), Juhász Á., Sipos 1, Harsányi, Szöllősi B. 4, Leimeter 2, Ilyés, Rosta M., Grigoras 1, Dénes, Szöllősi Sz. 2, Vranjes 1. Edző: Vladan Matic.

Gyöngyös: Hudák, Ivanisevic – Országh, Urbán, Németh T. 2, Kovacsics P. 1, Sipeki, Reznicek, Duris 2, Rasic 2, Hegedüs 1, Lele 6 (3), Oliveira 3, Juhász K. 2, Jóga, Mikita. Edző: Debre Viktor.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3.

Értékelések:

Vladan Matic: – Szeretnék gratulálni Debre Viktornak és a teljes gyöngyösi csapatnak, jól küzdöttek. Ez volt az első hazai mérkőzésünk, volt bennünk izgalom, és emiatt többször hibáztunk. Tóth Mihály nagyon magas színvonalon védett, és bár nem játszottunk csúcsformában, sikerült legyőznünk jól küzdő ellenfelünket. Tovább kell javulnunk, és biztos vagyok benne, hogy a következő mérkőzésre még jobb formába kerülünk.

Debre Viktor: – Rettentő erős csapattal játszottunk, számomra már a Szeged elleni meccsen kiderült, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Egy jó meccset szerettünk volna játszani, és minél közelebb kerülni a Tatabányához. Az első félidőben ez nem nagyon sikerült, megilletődötten játszottunk, főleg védekezésben voltak hibáink, és a helyzetek kihasználásával maradtunk adósok. A második félidőre sokat javultunk, de ez is kevés volt ahhoz, hogy igazán szorossá tegyük a meccset. Azt gondolom, sikerült kihoznunk a maximumot a mérkőzésből, az eredmény ránk nézve hízelgő.