Bravúros győzelmet aratott a B. Braun Gyöngyös a Tatabánya ellen a Földi Imre Sportcsarnokban. Szinte végig vezetve, kiélezett végjátékban nyertünk hárommal, és hoztunk el két pontot a komárom-esztergomi megyeszékhelyről. A mieink azzal a céllal léptek pályára Tatabányán, hogy visszaszerezzék a Vác ellen elhulajtott pontjukat. Gulyás István és Iváncsik Ádám is bizakodva nyilatkozott a mérkőzés előtt, azt mondták, valóban lehet sanszunk egy idegenbeli győzelemre. Végül igazuk lett, ám messze nem volt sima a siker.

A Tatabánya vezethette az első támadást, majd vette kezébe a vezetést a mérkőzés elején, a mieinknek azonban öt percre sem volt szükségük ahhoz, hogy egyenlítsenek, majd átvegyék a vezetést. A második öt percben az előnyt is sikerült növelni, és 4-7-et is mutatott az eredményjelző. A hazaiak a félidő végéig többször is felzárkóztak két gólra, de mindannyiszor újra ki tudtuk alakítani a négygólos fórt. A félidő végéig azonban csak kettő maradt közte, de így is örülhettünk, hiszen minden a terveink szerint alakult az első játékrészben.

A találkozó végig nagy küzdelmet hozott, és zajlott egy külön párharc is Harsányi meg a kapusaink között. A hazaiak szélsője a mérkőzés során kilencszer állhatott a hetesvonalra büntetőt lőni, és mind a négy kapusunk megpróbálkozott a hárítással. Végül Holló Balázsnak sikerült túljárnia Harsányi eszén, aki összesen tízszer volt eredményes a meccsen. A második félidő első tizenöt percében egyébként a különbség nem sokat változott, szinte végig vezettünk, de érezni lehetett a levegőben, hogy nagy csata vár még a fiúkra. Így is lett, egy időkérés után a hazaiak felzárkóztak, és 23-22-nél átvették a vezetést. Innentől mi futottunk a pénzünk után, azonban nem hagytuk elhúzni a tatabányaiakat, és öt perccel a vége előtt a sokadik egyenlítő gólunk után végre sikerült visszaszereznünk a vezetést. Most a Tatabánya futott az eredmény után, az idő azonban nekünk dolgozott, és a vége előtt egy perccel is megvolt még az egygólos előnyünk. Ezúttal koncentráltak voltunk a végjátékban, és még két gólt sikerült szereznünk, Mekaru pedig egy szemfüles találattal beállította a 28-31-es végeredményt. Bravúr ez a javából, hiszen még sosem sikerült nyernünk Tatabányán, ahonnan most két pontot hozhattunk haza. Legközelebb november 8-án, hazai pályán játsszunk a Győr ellen, majd 11-én a Veszprémet fogadjuk. A Magyar Kupában azonban még mindezek előtt meg kell mérkőznünk az Egerrel.

1026 tabanya

Frey Tamásék pontért utaztak Tatabányára, végül kettőt hoztak haza.

Férfi kézilabda NB I., 10. forduló

Grundfos Tatabánya – B. Braun Gyöngyös 28-31 (13-15)

Földi Imre Sportcsarnok, Tatabánya, 500 néző

V.: Bacs József, Bán Tamás

Grundfos Tatabánya: Szente, Paul Teodor – Kiss 2, Bodó, Harsányi 10 (8), Kanyó 1, Mazák 1, Dénes, Törő 2, Djukic 5, Katzirz 5, Alencar, Mislav, Nagy, Juhász, Vaskó 2.

Edző: Debre Viktor

B. Braun Gyöngyös: Hudák, Holló, Tamási, Liszkai – Sándor Á. 1, Frey 5 (1), Iváncsik 2, Oláh, Varsandán 1, Szöllősi, Hajdu 5, Debreczeni 5, Szalafai 3, Koller 2 (1), Mekaru 7.

Edző: Gulyás István

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Hétméteresből: 9/8, ill. 2/2.


 

Olvassa el tudósításunkat a mérkőzésről:

1-5. perc: A hazaiak kezdik a találkozót. Iváncsik, Hajdu, Sándor Ákos, Frey, Szalafai és Mekaru a kezdőben a mi oldalunkon. A kapuban Hudákot Katzirz avatja, majd Mekaru labdát veszít. Büntetőből Harsányi révén a második hazai gól is bent van a kapuban. Frey töri meg a gyöngyösi gólcsendet, kilenc méterről talpról ereszti el a lövést (2-1). Mekaru indítás után egalizál (2-2).  Vonalat fújt a játékvezető a tatabányai támadásban, a lehetőséggel Hajdu tudott élni (2-3).

6-10. perc: Mekaru lövése erejét veszíti a blokkon, így a hazaiak kapusa könnyen hárítja, az ellentámadásból pedig Djukic eredményes. Frey szélről lő gólt, így marad a gyöngyösi előny (3-4), amit Szalafai kétgólosra növel (3-5). Gól itt, gól ott. A miénket Sándor Ákos szerzi (4-6). Iváncsik is a gólszerzők között, eddig jól alakul a találkozó, 8 perc után hárommal megyünk (4-7). Frey kétperces büntetést kapott, emberhátrányba kerülünk, és Djukic szépít is belőle (5-7). Kettő perc ott is, Rossoni Alencar Hajdut rántja, két percre ki kell állnia.

11-15. perc: Öt az öt ellen Hajdu klasszikus átlövésgólt szerez (5-8). Hudák hárít, Varsandán azonban kihagy egy helyzetet, az eredmény nem változik. Djukic csökkenti a hazaiak hátrányát (6-8). Frey szemfüles bejátszást ad Varsandánnak, akit azonban lerántanak. Sárgalap és hetessel jöhetünk, amit Frey értékesít. (6-9).

16-20. perc: Djukic és Mekaru góljaival módosul 7-10-re az állás. Egy indítás végén Varsandán lő a hálóba (7-11). Kanyó Ádám egészen valószínűtelnül kis szögből talál utat labdájával Hudák mellett (8-11). Sándor Ákos és Varsandán kis híján összehoz egy kínait. Az ellentámadés sem eredményes azonban, ismét nálunk a labda. A hazaiak már korábban kikérték idejüket, most Gulyás István is magához hívja a játékosait. Labdavesztésünk után Törő eredményes (9-11). Mekaru állítja vissza a háromgólos különbséget (9-12), majd Varsandánt kiküldik a játékvezetők. Katzirz lövése mellészáll.

21-25. perc: Most mindkét oldalon hibáznak a csapatok, az eredmény nem változik. Törő töri meg a néhány perces gólcsendet, és zárkóztatja a házigazdákat (10-12). Debreczeni nem hibázik, újra három közte (10-13). Frey Tamás második kiállítását is begyűjti, a Tatabánya büntetővel jöhet, amit Harsányi be is lő (11-13). Mekarunál támadó szabálytalanságot látnak, így a Tatabánya jöhet, de Hudák véd. Ott is támadót fújnak a játékvezetők, mi vezethetjük a hajrá első támadását.

26-30. perc: Iváncsikot kell ápolni egy ütközés után, de nem tűnik súlyosnak a sérülése. Hosszú ideje nincs gól, az állás 11-13, 3 perc van hátra az első félidőből. Liszkai áll be Harsányi hetesére, de hárítania nem sikerül (12-13). Frey révén ismét kettő közte (12-14), majd három (12-15). Frey a két gól mellett egy kiállítást is kiharcolt, Katzirznak kell leülnie. Hudák véd és indít, Sándor Ákos ziccerét azonban hárítja a kapus. Harsányinak szerencséje van, lövése Hudák lába között pattogva megtalálja az utat a kapuba, és beállítja a félidő végeredményét (13-15). 

31-35. perc: Mi kezdjük a második félidőt, Debreczeni a beálló, minden más változatlan. Emberelőnybe kerülünk, hajdu pedig gólra váltja az előnyt (13-16). Egy indítás végén Mekaru újabb gyöngyösi gólt akaszt a hálóba (13-17). Varsandán is kiáll, neki ez a második kettő perce. Harsányi ismét Hudákkal szemben a hétméteres vonalon, a büntetőt azonban még nem lőheti el, kis adminisztratív egyeztetés zajlik a zsűriasztalnál. Végül azonban lő, és most sem hibázza el (14-17). Iváncsik révén áll vissza a négygólos különbség (14-18). Frey kiszorított helyzetből nem tudja belőni, Mazák azonban nem hibázza el (15-18).

36-40. perc: Mekaru bombája kilenc méterről talál utat a kapuba (15-19). Vaskótól jön a válasz, ismét három van közte (16-19). Mekaru lövése ezúttal nem jó, a különbség pedig kettőre csökken (17-19), amíg Debreczeni vissza nem állítja háromgólos előnyünket (17-20). Sokáig támadunk, fent a bírók keze, végül Mekaru lövi el, és egy kis szerencséje is van (17-21). Debreczenit kiállítják a játékvezetők, Harsányi pedig újabb büntetőt lőhet. Ezúttal tamási áll vele szemben, hárítani azonban ő sem tud (18-21). 

41-45. perc: Harsányi hatodik hetese is bent van a kapuban, ezúttal Liszkainak lőtte be (19-21). Szárnyal a Sas: Szalafai révén 19-22. Eddig jó, de messze még a vége. Megtört a jég, Holló Balázs végre túl tudott járni Harsányi eszén, és a hetedik hetes nincs bent. Katzirz bombája Liszkai kezéről pattan a kapu bal felső sarkába (20-22). Frey lő, de a labda kijön a kapufáról, Mekaru pedig visszaszerzi, de belőnünk nem sikerül. Jöhet a Tatabánya, a meccs negyed van még hátra, kettővel vezetünk. Hazai időkérés.

46-50. perc: Vaskó szélről lő gólt Liszkainak, csak egy van közte (21-22). Paul Teodor nagyot véd, komoly izgalmak várhatók a mérkőzés hajrájában. Labdát szerzünk, de Koller a kapujából kifutó Paul Teodorhoz passzol. A Harsányi – Hudák párharcból megint a tatabányai támadó kerül ki győztesen (22-22). Passzívig játsszunk támadásban, de gólt nem szerzünk. Katzirz góljával először vezet a Tatabánya a mérkőzés elejét leszámítva (23-22).

51-55. perc: Paul Teodor kettőt véd gyors egymásutánban, eksztázisban a hazai közönség (23-22). Hajdu kiegyenlít (23-23). Kiss Ádám visszaszerzi a hazai előnyt, majd Szalafai újra egalizál (24-24). Tamási a gyöngyösi kapuban, de nincs szerencséje. Kis híján véd, de mégsem (25-24). Debreczeni lövése kijön a kapufáról, a Tatabánya a kétgólos előnyért támadhat. Tamási védése miatt ez nem jön össze, Debreczeni pedig ezúttal már nem hibázik (25-25).

56-60. perc: A hazaiak eladják a labdát, a miénket pedig Debreczeni juttatja a kapuba (25-26). Újra vezetünk, ráadásul emberlőnybe kerülünk: Harsányit küldték ki a játékvezetők. Katzirz egyenlít (26-26). Koller talpról (26-27). Támadószabálytalanság a hazaiaknál, három perccel a vége előtt a kétgólos előnyért támadhatunk. Hajdu révén megvan a plusz kettő, időt kérnek a hazaiak (26-28). Két perc van hátra. Katzirz egy gólra hozza fel a hazaiakat (27-28). Mekaru hétméterest harcol ki, amit Koller értékesít (27-29). Amott is hetes, egy perc van hátra. Liszkai nem tud védeni, Harsányi tizedik gólját szerzi (28-29). Fél perc van hátra. Szinte kísértetesien hasonlít az eredmény az egy héttel ezelőttire, reméljük a végét nem másoljuk. Eddig nem Debreczeni lövi a harmincadik gólunkat, válasz már nincs, de Meka még lő egyet. A végeredmény 28-31. Szép volt, fiúk!