Bemutatkoztak az új játékosok
| Kategória: Híreink

Szurkolói ankéton mutatta be 2015/2016-os keretét a B. Braun Gyöngyös. Mind a hét új játékos bemutatkozott a szurkolóknak, és szó esett a rövid- illetve hosszú távú tervekről, célokról is.

01 anket 1

Hétfő délután tartotta szokásos évindító szurkolói ankétját a B. Braun Gyöngyös. Az eseményen valamennyi játékos és a teljes szakvezetés jelen volt. Az új keret kialakításáról Debre Viktor beszélt, a vezetőedző tavaszi érkezésekor megkapta a lehetőséget, hogy a saját elképzelései szerint állítsa össze a csapatot.

– A keret kialakításakor maximálisan bizalmat kaptam a klubvezetéstől, azok a játékosok vannak itt, akikkel együtt tudok és akarok dolgozni. Az volt a cél, hogy minden poszton erősödjünk, és azt gondolom, ezt sikerült is elérnünk. Sok az új játékos, ezért szinte teljesen új csapatot kell építenünk, ami hosszú időbe telik, de jó úton járunk.

Az ankéton az is kiderült, Debre Viktor hosszú távra tervezi a csapatépítést Gyöngyösön, ahol ütőképes NB I-es alakulatot szeretne vezetni. Az újonnan érkezett játékosok egyesével is bemutatkoztak a szurkolóknak, és beszéltek arról, miért választották a B. Braun Gyöngyös csapatát. Szinte kivétel nélkül az egyéni fejlődés lehetőségét említették, illetve a kiváló csapattársakat emelték ki. Mint az ankéton kiderült, valamennyi új játékosnak sikerült beilleszkednie a csapatba, és egyre jobban megismerik a várost is. Egyedül Alexandr Semikov fogalmazta meg, hogy a családjától túl nagy távolság választja el, ami rányomja a bélyegét a hangulatára. Juhász Károly a Csurgón történt sérüléséről is beszélt, azt mondta, megvizsgálták, semmilyen elváltozást nem találtak, mára pedig már jól érzi magát, és az edzésmunkába is bekapcsolódott.

01 anket 2

Kapusposzton nem volt változás a tavalyi kerethez képest, a Hudák Henrik, Tamási Zsolt, Holló Márk hármas látja el a hálóőri feladatokat, felkészítésükről azonban immár Bíró Imre gondoskodik, aki elmondta: azon lesznek, hogy kapusaink teljesítménye javuljon és kiegyensúlyozottabbá váljon.

A klub céljairól Nagy Attila klubelnök beszélt a szurkolóknak. Mint elmondta: az NB I-es csapat anyagi háttere biztosított az új szezonra, öt új szponzort sikerült a csapathoz számítani, és a B. Braunnal is tovább él az öt évvel ezelőtt indult együttműködés. Nagy Attila úgy fogalmazott: célja az utánpótlás-bázis szélesítése és megerősítése, hogy biztos alapot adjon a felnőtt csapat működéséhez.

A B. Braun Gyöngyös második mérkőzését játssza szerdán a MOL-Pick Szeged csapata ellen. Debre Viktor kiemelte: a hétvégi Szuperkupa-döntő során mindenki megbizonyosodhatott róla, hogy a Szeged továbbra is kiemelkedik a magyar mezőnyből, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számít, de a csapat keményen készül a találkozóra. A meccs szerdán 18 órakor kezdődik a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban.