Rangadóhoz méltó hangulatban, kiélezett végjátékban maradt alul két góllal a HE-DO B. Braun Gyöngyös a Tatabányával szemben. A találkozót telt ház előtt játszottunk, aminek játékosaink mellett a Magyar Rákellenes Liga gyöngyösi szervezete örülhetett leginkább, hiszen a meccs bevételével őket támogattuk.

Telt ház előtt léptek pályára a csapatok, és miután népes szurkolótábor kísérte el a vendégcsapatot a gyöngyösi vendágjátékra, rangadóhoz méltó hangulat kísérte a mérkőzést. Az első percekben tatabányai fölény bontakozott ki, a vendégek szerezték az első találatot, majd a 8. percben 3-1-re is vezettek. Farkasaink azonban, ha lassabban is, de belelendültek a meccsbe, és a 11. perce annak ellenére is a maguk javára fordították az eredményt, hogy a 9. percben büntetőt hibáztak (4-3). A bányászegyüttes két gyors góllal fordított, de a felpörgött események közepette a következő percekben egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyt kidolgozni, sőt az első negyedóra végén 7-7 volt az állás. Innen ismét a vendégek percei következtek, a tigrisek előbb 9-7-re elléptek, majd hiába zárkóztunk fel egy időkérés után mínusz egyre, a 22. percben már 8-11 volt az állás, amikor Schmid Pétert piros lappal végleg kiállították a játékvezetők. A tatabányai dominancia folytatódott, hiába voltunk jók védekezésben, támadásban sokat bizonytalankodtunk, és másfél perccel a vége előtt már ötgólos hátrányban játszottunk (9-14). Bíró Balázs időt kért, amit gólszerzés követett, de a játékrész végéig már nem esett találat, így 10-14-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

Hazai találattal indult a második félidő, de a vendégeknek volt válasza, sőt a 33. percre az ötgólos vezetést is vissza tudták állítani (12-17). A különbség állandósulni látszott, támadásban továbbra is sok hibát követtünk el, így nem tudtunk közelebb férkőzni a vendégcsapathoz, amely a 42. percben 21-17-re vezetett, a mieink pedig újabb érzékeny veszteséget kellett, hogy elkönyveljenek Gerdán Tibor piroslapos kiállításával. Tomic a harmadik büntetőt hárította a mérkőzésen, majd a 45. perc kezdetén, 18-22-es állásnál Bíró Balázs kért időt. A taktikai szünet jót tett a farksafalkának, a következő négy percben egy 3-1-es sorozattal 21-23-ra zárkóztunk, az 52. percben pedig már csak két gól volt a hátrányunk (22-24). A végjáték óriási izgalmakat hozott, Tomic védései folyamatosan tüzelték a közönséget, öt perccel a vége előtt pedig már csak egy gól volt a hátrányunk (25-26). Hiába volt meg azonban többször is a lehetőségünk az egyenlítésre, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, az utolsó öt percben így csak a Tatabánya tudott eredményes lenni, és egy tíz másodperccel a vége előtt értélesített büntetővel kialakította a végeredményt: 25-27.

Farkasaink hétfőn a Magyar Kupában a Debrecen ellen lépnek pályára, majd október 29-én a Szegedhez utaznak bajnoki mérkőzésre.

K&H férfi kézilabda liga, 6. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Mol Tatabánya KC 25-27 (10-14)
Gyöngyös, 1000 néző
V.: Bíró Ádám, Kiss Olivér Bende

Gyöngyös: Bartucz, Tomic 1 (kapusok), Nkousa, Potisk 7 (1), Halász, Varsandán, Bura 4, Hegedüs 1, Gábori 1, Lakosy 5, Schmid, Gerdán, Schaffer, Hamidovic 4, Gráf 1, Jóga 1. Edző: Bíró Balázs.

Tatabánya: Székely, Nagy (kapusok), Maras 3, Ubornyák, Peric 10 (4), Obradovic, Topic 4, Ugalde, Pergel, Győri 3, Vilovski, Bodor, Rodriguez 6, Ancsin, Edwards 1, Bodnár. Edző: Tombor Csaba.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 7/4.

Értékelések:

Képgaléria: