Szoros meccsen maradtunk alul
| Kategória: Híreink

A második félidőben elkövetett hibák miatt bukta el a Tatabánya elleni rangadót a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely háromgólos félidei vezetés után maradt alul két találattal az EHF-kupában menetelő bányászcsapat ellen, és ezzel elszenvedte első hazai vereségét a bajnoki szezonban.

Telt ház fogadta a csapatokat a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, ahová szurkolóink nem üres kézzel érkeztek. Mindenkinek a kezében plüssjáték volt, amit a mérkőzés előtt a pályára dobott. A játékokat klubunk Gyöngyös óvodáihoz juttatja majd el. A plüssakció fokozta az egyébként is fantasztikus hangulatot, mindkét gárda szurkolói kitettek magukért a forduló egyik rangadóján.

A találkozót a mieink kezdhették, ám az első gólt a vendégek lőtték, amit Urbán Egon egyenlítő találata követett. Az 5. perc elején Vilovszki kiállítása miatt emberhátrányba kerültünk, ám a kiválóan védő Tóth Mihálynak köszönhetően jól jöttünk ki a büntetésből. Előbb Markez juttatta vezetéshez csapatunkat, majd a tatabányaiak gólja után, immár emberelőnyben Varsandán talált Bartucz kapujába. A 10. perc elején, Duris gyors gólja után 4-3 volt az állás, de a vendégek ezúttal is gyorsan egalizáltak, ráadásul Vilovszkit másodszor is kiállították a játékvezetők. Az egygólos előnyt őrizni tudtuk, az első negyedóra végén 6-5 volt az állás, amikor Konkoly Csaba magához hívta csapatát. Az időkérés után a Bányász egyenlített, de Markez visszavette az előnyt, Tóth Mihály pedig Vujovic és Ilyés ziccerének hárításával gondoskodott róla, hogy a vendégek ne juthassanak vezetéshez. A 19. percben először nőtt kétgólosra a különbség a csapatok között (8-6), majd egy gólgazdag időszak következett: négy perc alatt Vilovszki két üreskapus találatával, valamint Duris indulásaival 12-9-es előnyre tettünk szert, ami Vladan Maticot késztette időkérésre. Emberelőnybe kerültünk, és a vezetésünket is sikerült őriznünk, 13-10-nél indult az utolsó négy perc, amiből kettőt Papp Bence nélkül kellett töltenünk. A háromgólos előnyt így is sikerült megőriznünk a szünetre, 14-11-es állásnál fordultak a csapatok.

Gyors gólváltásokkal indult a második félidő, azonban 15-13-nál hiába kerültünk emberelőnybe, hétméterest hibáztunk, majd egy ziccer is kimaradt, így a jól védő Bartucz segédletével a vendégek a 35. percre egyenlítettek (15-15). Herceget állították ki a játékvezetők, a Tatabánya pedig Vujovic büntetőjével átvette a vezetést, és a 2. perc után újra előnyben kézilabdázhatott. A támadógépezetünk a meccsnek ebben a szakaszában egy kicsit akadozott, így 37. percben egy üreskapus gólnak köszönhetően már kettővel vezetett a bányászcsapat (15-17). Tóth védése után Varsandán hatperces hazai gólcsendet tört meg, és hozta fel egy gólra a mieinket, majd egy újabb Misi-védés után emberelőnybe kerültünk. Vilovszki váltotta gólra az emberfórt, újra egyenlő volt az állás (17-17), és a folytatásban is maradt a szoros küzdelem, a harmadik negyedóra végén 20-21-et mutatott az eredményjelző. Bő tíz perccel a vége előtt Vilovszki egyenlített (22-22), majd Vladan Matic hívta magához játékosait. Elég volt két, támadásban elkövetett hiba hozzá, hogy a Bányász ismét meglépjen kettővel (22-24), amit egy újabb elhibázott büntetővel tetéztünk, így kerültünk nehéz helyzetbe a 22. percben, amikor a vendégek egy kínaiból szerzett találattal háromgólos vezetéshez jutottak (22-25). Konkoly Csaba időt kért, a hazai kapuba pedig Buzogány Barna érkezett. Sajnos Bartuczcal ellentétben ő nem tudott hárítani, így a 24. percben már négy gól volt a hátrányunk (22-26). Vilovszki negyedik üreskapus góljával lett 24-27, Varsandán büntetője után pedig 26-29. A 27. hazai gólt Papp Bence szerezte két perccel a vége előtt, újra felcsillantva pontszerzési reményeinket (27-29). Másfél perc volt hátra, amikor Herceg góljával 28-30 lett az állás, és kijöttünk félpályára védekezni a labdaszerzés reményében. A vendégek időt kértek, majd egy góllal megpecsételték a sorsunkat. Ubornyák még belőtt egy hetest, de Varsandán találata már időn túl esett, és egyébként is csak szépségtapasz lett volna. A Tatabánya két góllal megnyerte a rangadót, és mivel a Ferencváros is győzni tudott, visszaestünk a tabella ötödik helyére. Jövő héten kétszer lépünk pályára, előbb a Magyar Kupában, majd a bajnokságban mérkőzésünk meg a Mezőkövesddel.

K&H férfi kézilabda liga, 12. forduló
HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS – GRUNDFOS TATABÁNYA KC 29-31 (14-11)
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, 1300 néző.
V: Horváth, Marton

GYÖNGYÖS: Tóth M. – Varsandán 4(1), Herceg 2, Vilovszki 8, Duris 4, Markez 5, Urbán 2. Csere: Buzogány (kapus), Papp B. 1, Németh 1, Ubornyák 1, Hegedűs, Gábori 1, Gerdán. Edző: Konkoly Csaba

TATABÁNYA: Bartucz – Hornyák 2, Vranjes 1, Sipos, Ilyés 1, Komogorov 3, Vujovic 7 (5). Csere: Borbély (kapus), Bozovic 3, Borzas 2, Balogh 4, Szász 1, Győri 7, Dénes. Edző: Vladan Matic

Kiállítások: 8, ill. 14 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 5/5.

Értékelések: