Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Urbán Egon.

– Több mint két hete nem játszottunk éles mérkőzést, ezért már igencsak ki vagyunk éhezve egy jó kis csatára. Mindig élmény pályára lépni egy bajnokin, különösen hazai közönség előtt. Az egész csapat nevében mondhatom, hogy várjuk a Komló elleni mérkőzést, amit természetesen győzelemmel szeretnénk zárni – magyarázta Urbán Egon.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös jobbszélsője azért is szereti különösen a hazai derbiket, mert jó érzéssel tölti el, hogy a farkasok aktuális ellenfeleikkel szemben mindig esélyesként lépnek pályára.

– Ez hatványozottan igaz a Komló elleni találkozónkra, akiket az előző szezonban oda-vissza sikerült legyőznünk. Természetesen nem erre építünk, de a gyöngyösi farkasbarlangban csakis a két pont megszerzése lehet a célunk velük szemben. Az ilyen meccseket hoznunk kell, ha a végelszámolásnál a legjobb öt csapat között szeretnénk viszontlátni magunkat. Bár még messze a bajnokság vége, de legbelül minden játékost foglalkoztat egy esetleges EHF Kupában való szereplés lehetősége – jelentette ki Urbán Egon.

Az őszi szezonból a Gyöngyösnek még négy mérkőzése van hátra.

– Jövő héten az utolsó helyezett Váchoz látogatunk. Nem becsüljük le őket, tudjuk, hogy nagy küzdők, de a nagyobb tudás mellettünk szól. A Tatabányával vívjuk a pihenő előtti utolsó hazai meccsünket, akiket tavaly meglepetésre oda-vissza vertünk. Idén is hasonló bravúrt tervezünk, hiszen közvetlen riválisaink, a végelszámolásnál fontosak lesznek az ellenük elért eredményeink. Utolsó meccsünket idén Mezőkövesden játsszuk, akik ellen hagyományosan jól megy a kézilabda. Hat-nyolc pont megszerzésével elégedetten búcsúztathatnánk a szezon első felét – közölte a jobbszélső.

A csapatnak mozgalmas hétvégéje lesz, hiszen a szombati meccsen felül pénteken és vasárnap a gyöngyösi Tescoban önkéntesként segítenek a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek tartós élelmiszert gyűjteni a rászorulóknak. Urbán Egon vasárnap Mitar Markezzel lesz egy párban 11 és fél 1 között.

Szombaton 17 órakor zárul a Gyöngyösi Kézilabda Klub weboldalán indított mezlicit is, amit a klub az SMA-ban szenvedő 2 éves egri Erdős Ákos felépüléséért indított el: a licit jelenleg 48 ezer forintnál jár.