Pick Szeged – B. Braun Gyöngyös 36-30
| Kategória: Híreink

A B. Braun Gyöngyös méltó ellenfele volt a Pick Szegednek az élvonalbeli férfi kézilabdabajnokság nyolcadik fordulójában. A mieink kétszer is vezettek a listavezető ellen, amely azonban végül magabiztosan érvényesítette a papírformát, és továbbra is hibátlan a bajnokságban.

Jól kezdődött a mérkőzés, amelyen a mieink vezethették az első támadást. Éltünk is a lehetőséggel, Mekaru megszerezte a találkozó első gólját, majd Hajdu találatával már kettővel vezettünk. 1-4 volt az állás, amikor a Pick megkezdte a felzárkózást, és az ötödik percre kiegyenlített (4-4), majd a vezetést is átvette. A félidő derekáig azonban egygólosnál nagyobb előnyt nem tudott kialakítani a szegedi alakulat, a15. percben azonban már 10-7-re vezetett. Ennél nagyobb előnyt nem tudtak kidolgozni a hazaiak, végig tartottuk magunkat, sőt a 27. percben Szalafai kiegyenlített (15-15). A hazai tábor ébresztőt kiabált, de Frey lehűtötte a kedélyeket, és egy góllal mi vezettünk, mikor már csak három perc volt hátra a félidőből (15-16). A hátralévő néhány percben azonban a Szeged megrázta magát, és 4-0-ás sorozattal kialakította a játékrész végeredményét (19-16).

szegedhez

Emelt fővel jöhettünk haza Szegedről. Fotó: Magyari Máté

A második félidőben Balogh Zsolté volt az első találat, aki a 34. percben módosította 20-16-ra az állást. Debreczeni beállóból volt eredményes egy pereccel később, a találatot azonban hosszú gólcsend követte gyöngyösi részről, aminek eredményeként a hazaiak a 39. percben már 24-17-re vezettek. A B. Braun Gyöngyös a folytatásban is remekül küzdött, azonban a találkozó állását nem tudta megfordítani, így a Szeged végül magabiztos, hatgólos győzelmet aratott, azonban azt mindenképpen a mieink javára kell írni, hogy a Veszprém után a bajnokság másik élcsapatának is harminc gólt tudtunk dobni. Folytatás egy hét múlva a Vác ellen, hazai pályán.

Értékelés:

Gulyás István: – Sikerült jó tempóban kézilabdáznunk, helyenként kifejezetten jó játékot mutattunk be, így – bár kikaptunk – a céljainkat sikerült megvalósítanunk. Méltó ellenfele voltunk a Szegednek, bizakodva készülhetünk a Vác ellen. 


Férfi kézilabda NB I., 8. forduló
Pick Szeged – B. Braun Gyöngyös 36-30 (19-16)
Újszegedi Sportcsarnok, 1200 néző
V.: Hargitai I. Gábor, Markó Gábor
Pick Szeged: Mikler – Parondo 2, Zubai 5, Ilyés 2, Blazevic, Larholm 8/4, Kekezovity 4. Csere: Tatai (kapus), Balogh 3, Gidai, Vranjes 2, Mindegía 5, Sulc 3, Ancsin 1, Vadkerti 1.
Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
B. Braun Gyöngyös: Liszkai – Szalafai 1, Debreczeni 2, Hajdú 4, Atsushi 3, Frey 8/1, Varsandán 5. Csere: Hudák, Holló (kapusok), Iváncsik Á., Sándor Á. 4, Koller 2, Oláh 1.
Vezetőedző: Gulyás István.
Kiállítás: 4, ill. 6 perc.
Hétméteres: 3/3, ill. 1/1.