Szalafai újra a válogatott keretében
| Kategória: Híreink

A magyar válogatott világbajnoki selejtezőn 25-22-re győzött Szlovénia ellen Veszprémben. A mieink így háromgólos előnnyel várhatják a vasárnap esedékes velenjei visszavágót. Az első mérkőzésen a B. Braun Gyöngyös szélsői nem jutottak lehetőséghez, ám a sérülések miatt könnyen lehet, hogy a visszavágón számít majd rájuk Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

A válogatott több tagja is sérülést szenvedett a magyar-szlovén világbajnoki selejtező első, veszprémi mérkőzésén. A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos oldalán megjelent információk szerint Gulyás Péter állapota a legsúlyosabb, akinek ujjsérülése kérdésessé teszi a vasárnapi, velenjei visszavágón való szereplését. Zubai Szabolcs lábizom-sérüléssel bajlódik, míg Ilyés Ferenc a kezére kapott ütést. Harsányi Gergely térde a mérkőzés elején kiugrott, de fájdalmai ellenére tudta folytatni a játékot. Valamennyi kézilabdázó megkezdi a felkészülést szerdán Veszprémben a visszavágóra, azonban Mocsai Lajos szövetségi kapitány meghívta a keretbe Szalafai Gábort, a B. Braun Gyöngyös jobbszélsőjét is. A balszélső Varsandán Milán az első mérkőzésen is kerettag volt, ám a pályán nem jutott szerephez, a találkozót több fiatal játékoshoz hasonlóan a lelátóról szemlélte.

sas ausztria

Szalafai Gábor ismét tétmeccsre készül a válogatottal. Fotó: MKSZ

A magyar válogatott szerdától Veszprémben készül, majd vasárnap 18:00 órakor lép pályára Velenjében, a világbajnoki selejtező visszavágóján, amelyet a mieink háromgólos előnnyel várnak.

A magyar férfiválogatott kerete:
Kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Balatonfüred), Tatai Péter (Pick Szeged)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya), Szalafai Gábor (B. Braun Gyöngyös)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Balogh Zsolt (Pick Szeged), Nagy László (MKB-MVM Veszprém)
Irányítók: Császár Gábor (PSG Handball, francia), Lékai Máté (Celje, szlovén)
Beállók: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Ilyés Ferenc (Pick Szeged), Putics Barna (VfL Gummersbach, német), Zdolik Bence (Balatonfüred)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged), Varsandán Milán (B. Braun Gyöngyös)
Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos

Férfi vb-selejtező, visszavágó:
2014. június 15. 18:00, Velenje: Szlovénia-Magyarország (tv: Sport1)
Az 1. mérkőzésen: Magyarország-Szlovénia 25-22 (16-15)