Szalafai és Varsandán is Eb-kerettag
| Kategória: Híreink

Az EHF nyilvánosságra hozta a magyar válogatott 28 fős, bő Eb-keretét. Mocsai Lajos névsorában két gyöngyösi játékos is szerepel, a bő keret tagja Szalafai Gábor és Varsandán Milán is. Játékosainkra a bajnokságban is komoly feladatok várnak, holnap a Cegléd ellen kell bizonyítaniuk egy várhatóan kiélezett mérkőzésen.

milan eb

Varsandán Milán a nemzeti mezben is bizonyított már. Fotó: Magyari Máté

Szalafai és Varsandán az Európa-bajnoki selejtezők során már bizonyíthatott a magyar válogatottban, Varsandán Milán pedig legutóbb Debrecenben is pályára lépett a spanyol válogatott elleni barátságos mérkőzésen. A gyöngyösi fiatalok eddigi válogatott szerepléseik során derekasan helytálltak, a horvátok elleni hazai győzelemből is kivették a részüket, így hozzájárultak ahhoz, hogy nemzeti csapatunk ott lehessen a januári, dániai Európa-bajnokságon. A keretet a szövetségi kapitány még szűkíti. (A teljes listát lásd lejjebb.)

Nemzeti csapatunk a norvég, a spanyol és az izlandi válogatottal került egy csoportba, előbbi két csapat már korábban bejelentette bő Eb-keretét.

sas eb

Szalafai Gábor nem először szerepel a válogatott keretében. Fotó: Magyari Máté

Szalafai Gábor és Varsandán Milán tehát a válogatott bő keretének tagjaként léphet pályára a bajnokság két hátralévő mérkőzésén. A B. Braun Gyöngyös jövő hét kedden a junior válogatott ellen fejezi be 2013-as szereplését, addig azonban Cegléden is helyt kell állniuk a gyöngyösi játékosoknak. A pénteki találkozón Gulyás István vezetőedző kemény csatára számít.

– Láttam a ceglédiek szerdai kupameccsét, amelyen több játékost is pihentettek, ebből arra következtetek, hogy olyan komolyan készülnek a meccsre, mint mi. A belső posztokon játszó embereik gyorsak, fürgék, ügyesek, így fontos lesz, hogy hatástalanítani tudjuk őket. Remélem az a lendület jellemzi majd a játékunkat, amit Dabason mutattunk, és akkor nem lehet kérdés a győzelem – mondta a vezetőedző.

A két együttes Gyöngyösön már találkozott egymással a bajnoki szezonban, akkor 33-26-os hazai sikerrel zártuk a mérkőzést, reméljük, a visszavágó is a mi győzelmünkkel zárul. Ebben két válogatott kerettag is a mieink segítségére lehet a pénteken 18 órakor kezdődő találkozón.


Magyarország 28 fős, bő kerete a 2014-es Európa-bajnokságra:

Kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Tatai Péter (Pick Szeged), Pallag Péter (Csurgói KK), Székely Márton (Balatonfüredi KSE)
Jobbszélsők: Iváncsik Tamás (MKB-MVM Veszprém), Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya KC), Szalafai Gábor (B. Braun Gyöngyös)
Jobbátlövők: Nagy László (MKB-MVM Veszprém), Ancsin Gábor (Pick Szeged), Balogh Zsolt (Pick Szeged), Mocsai Tamás (TSV Hannover-Burgdorf)
Irányítók: Császár Gábor (PSG Handball), Lékai Máté (RK Celje PL), Nagy Kornél (US Dunkerque HB), Szöllősi Balázs (Balatonfüredi KSE)
Beállók: Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Zubai Szabolcs (Pick Szeged), Szöllősi Szabolcs (Csurgói KK), Bánhidi Bence (Balatonfüredi KSE)
Balátlövők: Lele Ákos (Csurgó), Putics Barna (VfL Gummersbach), Ilyés Ferenc (Pick Szeged), Zdolik Bence (Balatonfüredi KSE)
Balszélsők: Törő Szabolcs (Grundfos Tatabánya KC), Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged), Varsandán Milán (B. Braun Gyöngyös)