Súlyos hazai vereség
| Kategória: Híreink

Összezuhant a Komló elleni meccsen a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amelynek gyorsan fel kell állnia és tovább küzdenie a bajnokságban és a kupákban.

Újabb közvetlen riválist fogadott hazai pályán a falka, a Sport36-Komló együttesét. A két csapat őszi összecsapása döntetlennel zárult, így ezúttal mindenképp győztesen szerették volna elhagyni a pályát farkasaink. Jól kezdtük a mérkőzést, kreatív támadójátékunknak köszönhetően sorra jöttek a szebbnél szebb gólok. Először a 11. percben vezettek a vendégek 6-7-re, innentől kezdve pedig teljesen a kezükbe vették az irányítást. A kapus-védőfal kapcsolata nem működött megfelelően, továbbá nem tudtuk hatástalanítani a beállójátékot. Elől ugyan megvoltak a helyzeteink, viszont a befejezéseket egymás után hibáztuk el, amelyet kihasználva a baranyaiak gyors gólokat lőve növelték az előnyüket. A 22. percben 8-14-es hátrányba voltunk, ekkor Konkoly Csaba kikérte második idejét is a találkozón. Két szélső találattal szépítettünk az eredményen (10-14), de a félidő végére újra csak hízott a különbség a csapatok között. A félidei pihenőre 11-18-as eredménnyel vonultak a felek.

A második félidő kezdetén a támadójátékunk helyreállni látszott, hátul azonban továbbra is kaptuk a gólokat. A következő periódusban teljes összeomlás következett részünkről, a 37.percben tíz, majd tizenegy találattal vezettek a vendégek. Egy szerencsétlen szituáció folytán kapusunk, Aleksandar Tomic kétperces büntetést kapott, így utánpótláskorú játékosunkra, Gyánti Barnabásra került a sor. Elfogytak a szavak arra, amik a következő percekben történtek. A félidő pozitívumai Hegedűs Márk gólerős játéka és a fiatalok, Nkousa Dávid és Jaros Olivér tökéletes beszállása voltak. A mai mérkőzést, ahol végül 25-37-es vereséget szenvedtünk nagyon gyorsan ki kell törölni a fejekből, felállni és küzdeni tovább, ahogyan ez a farlasfalkára jellemző.

K&H férfi kézilabda liga, 17. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Sport36-Komló 25-37 (11-18)
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok
Játékvezetők: Altmár Kristóf, Horváth Márton

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Tomic, Gyánti, (kapusok) Vasic 2, Nkousa 2, Ubornyák, Jaros 2, Mátyás, Varsandán 5, Hegedűs 6, Gábori 1, Duris 2, Vilovski 1, Gerdán, Hamidovic 3, Gráf, Markez 1. Edző: Konkoly Csaba.

Sport36-Komló: Granic, Pásztor, (kapusok) Zobec 2, Jóga 3, Radic 3, Vaskó, Szöllősi, Grünfelder 2, Urbán 4, Sunajko 2, Jerkovic 5, Takács 7, Szkokán 1, Melnyicsuk 3, Orbán 3, Hoffmann 2. Edző: Klivinger Bálint.

Hétméteresek: 3/4, ill. 3/3
Kiállítások: 6, ill. 10 perc

Értékelések:

Képgaléria: