Sima győzelem Veszprémben
| Kategória: Híreink

Magabiztos győzelmet aratott Veszprémben a Fejér-B.Á.L. együttese ellen a HE-DO B. Braun Gyöngyös. Farkasaink az első félidő végén négygólos előnyben voltak, majd a második játékrészben tíz góllal is vezettek, végül pedig hat góllal nyertek.

Másfél perc után esett a mérkőzés első találata, amit a hazaiak szereztek, a válasz pedig fél perc múlva érkezett, kétpercnyi játék után 1-1 volt az állás. Egészen az ötödik percig kellett várni a következő gólra, amivel egygólos előnyre tettünk szert, a hetedik perc végén pedig már kettővel vezettünk (1-3). Az előnyünket fokozatosan sikerült növelnünk, a 14. percben 3-8 volt az állás, amikor Tomic az ötödik védését mutatta be. Tíz perccel a félidő vége előtt már nyolc gól volt az előnyünk (4-12), majd a 22. percben 5-12-nél Bíró Balázs magához hívta a játékosait. A házigazdák felzárkózásba kezdtek, mínusz hétről mínusz négyre jöttek fel (8-12), és a szünetben is ugyanekkora volt a különbség (10-14).

Három gyöngyösi találattal indult a második játékrész, ötpercnyi játék után pedig a huszadik gólunkat is megszereztük (13-20). Egy újabb vendégtalálat után a házigazdák időt kértek, de így is növelni tudtuk az előnyünket, egy Tomic-védés után már tízzel vezettünk (13-23). Negyedórával a mérkőzés vége előtt is ugyanennyi volt a különbség (15-25), innen azonban 18-25-ig jöttek fel a hazaiak, a sorozatot pedig Bíró Balázs időkérése szakította meg. Ha a tízgólos különbséget nem is sikerült visszaállítanunk a meccs végéig, a hajrának plusz kilenccel futhattunk neki (20-29), és végül hat góllal nyertük meg a meccset, így magabiztosan szereztük meg a két pontot.

A bajnokságban az OTP Bank Pick Szeged ellen folytatjuk, jövő héten hazai pályán mérkőzünk meg a címvédővel. Jegyeket itt lehet váltani.

K&H férfi kézilabda liga, 19. forduló
Fejér-B.Á.L. Veszprém – HE-DO B. Braun Gyöngyös 24-30 (10-14)
Veszprém, 600 néző
V.: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

Veszprém: Balogh, Miklós (kapusok), Tóth 5, Machac, Szmetán 3, Hári 1, Preszter, Éles 4, Stranigg 2, Ludmán 1, Molnár, Szrnka 1, Bugyáki, Vetési 2, Gál 5, Szatmári. Edző: Konkoly Csaba.

Gyöngyös: Tomic, Gyánti (kapusok), Potisk 2, Halász 3, Jaros 1, Varsandán 7, Hegedüs 4, Gábori 3, Lakosy 2, Schmid, Gerdán, Schäffer 4, Hamidovic 1, Gráf 1, Jóga 2, Menyhárt. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 8, ill. 16 perc.
Hétméteresek: 2/0, ill. 0/0.