Sima győzelem Egerben
| Kategória: Híreink

Magabiztos győzelemmel folytatta szereplését a férfi kézilabda NB I.-ben a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata. Farkasaink az Eger elleni zárt kapus mérkőzésen 41-29-es győzelemmel szereztek újabb két pontot a bajnokságban, és őrizik hat mérkőzés óta tartó veretlenségüket.

Szokatlan körülmények között, a koronavírus-járvány okán hozott intézkedések miatt nézők nélkül, zárt kapuk előtt játszotta a K&H férfi kézilabda liga 19. fordulójának mérkőzését a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata a megyeszékhelyen az Eger ellen. A 24-es körzet TV közreműködésének köszönhetően szurkolóink a klub YouTube-csatornáján élőben követhették a mérkőzést, a Facebook-on pedig élő, szöveges tudósításban számoltunk be a találkozó alakulásáról.

Egri találattal indult a meccs, majd Vilovszki egyenlített, amit két hazai gól követett, ezzel a megyeszékhelyi gárda az 5. percben 3-1-re vezetett. Sokáig a vendéglátóknál maradt az előny, ami nőtt is, a 9. percben 7-4 volt az állás oda, amikor megkezdtük a felzárkózást. Urbán és Herceg góljaival, meg persze Tóth Mihály védéseivel a 11. perc elején egyenlítettünk (7-7), majd a 13. percben a vezetést is átvettük (8-9). A 14. percre háromgólosra növeltük az előnyünket, tíz perccel a játékrész vége előtt pedig már néggyel vezettünk (11-15). Az egriek azonban nem adták könnyen a bőrüket, a 26. percre mínusz egyre zárkóztak, de ekkor Németh és Herceg gondoskodott róla, hogy visszaálljon a háromgólos gyöngyösi vezetés (15-18). A félidő végéig még sikerült is növelnünk a vendégelőnyt, 16-20-as állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

Gyöngyösi góllal indult a második játékrész, Németh talált be a hazaiak kapujába, majd Vilovszki volt eredményes (17-22), aztán az egriek szereztek zsinórban két gólt, amivel 19-22-re zárkóztak. Két gyöngyösi találattal később ismét öt volt a különbség a javunkra, de ez a 39. perc végére háromra csökkent (24-27). Ezután újra a mi perceink következtek, Tóth Mihály védéseinek is köszönhetően a 42. percre 24-30-ra módosítottuk az állást, az egriek pedig időt kértek. A taktikai szünet után sem csökkent a távolság a csapatok között, a 44. percben 24-32, a 46. percben 26-34 volt az állás. Buzogány Barna érkezett a gyöngyösi kapuba, és szerencsére jól vette fel a vonalat a sérülés miatti kihagyása után, így az 55. percre tízgólos különbséget tudtunk kialakítani (28-38). Sok kérdés ekkor már nem maradt hátra a mérkőzés kimenetelét illetően, legfeljebb azért izgulhattunk, hogy képesek leszünk-e 40 gólt szerezni. Képesek voltunk, 41-29-re nyertük meg a mérkőzést, és begyűjtöttünk újabb két pontot. Jövő héten kedden a címvédő Telekom Veszprém ellen lépünk pályára hazai környezetben.

K&H férfi kézilabda liga, 19. forduló
SBS-Eger – HE-DO B. Braun Gyöngyös 29-41 (16-20)
Kemény Ferenc Sportcsarnok, 0 néző
V.: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

EGER: Cvetkovski, Moscoso (kapusok) – Molnár 8 (2), Kiss 1, Füzi 6, Lezák 4, Péter, Szepesi, Tóth R., Hajas, Schmid 8, Száva 1, Tóth A. 1, Bernatonis, Papp. Edző: Tóth Edmond.

GYÖNGYÖS: Tóth M. 1, Gödör, Buzogány (kapusok) – Papp 1, Urbán 6, Németh 3, Varsandán 3, Ubornyák 3, Hegedűs 3, Gábori, Vilovszki 5, Gerdán, Herceg 7, Gráf 2, Markez 7. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2.

Fotó: Lénárt Márton