Sikerült összefognunk Ákosért
| Kategória: Híreink

Összesen 350 ezer forinttal járult hozzá a Gyöngyösi Kézilabda Klub a SMA-betegségben szenvedő Erdős Ákos gyógykezeléséhez. Az összeg egy részét a Ferencváros elleni NB I-es mérkőzés felajánlott bevétele tette ki, míg a másik rész a licitre bocsátott csapatmezünkre érkezett felajánlásból származott.

A 2017. augusztus 24-én született Erdős Ákosnál 15 hónapos korában az orvosok spinális izomatrófiát vagy gerinc eredetű izomsorvadást (SMA) diagnosztizáltak. Ezen ritka öröklődő genetikai betegség az izmok folyamatos elsorvadásával jár. Egy újfajta gyógyszeres terápiának köszönhetően a kisfiú állapota valamelyest javult, ám mielőbbi felépüléséhez nagyban hozzájárulna az olaszországi Sapre intézetben kapott speciális egy hetes személyre szabott kezelés. A család célja e kezelés összegének mielőbbi előteremtése.

A Gyöngyösi Kézilabda Klub ezért a november 2-án megrendezett HE-DO B. Braun Gyöngyös – FTC HungaroControl NB I-es profi kézilabda mérkőzés bevételéből 200 ezer forintot ajánlott fel Ákos felépülésére. Azonban nem álltunk meg itt, és a mérkőzés után egy egyedi mezt bocsájtottunk aukcióra 15 ezer forintos kikiáltási áron. A licitlépcső 500 forint volt, és a november 23-án 17 órára kitűzött határidőig rengetegen licitáltak. Végül 73 500 forinton állt meg az árverés, ekkor azonban csavar jött a történetbe.

– Az utolsó pillanatban kaptunk egy rendkívül nagyvonalú ajánlatot a mezre a Bezzegh Kft.-től, amelynek tulajdonosa 150 ezer forintot ajánlott a dresszért – meséli Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke. – Mivel ez a liciten kialakult ár több mint duplájára rúgott, nekünk pedig az volt a célunk, hogy minél nagyobb összeget teremtsünk elő Ákos gyógykezelésére, nem utasíthattuk vissza az ajánlatot, még ha az úgymond versenyen kívül érkezett is. Természetesen az árverésen legmagasabb összeget kínáló licitáló is megkapja a felajánlott mezt. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki részt vett az aukción, hiszen a gyöngyösi kézilabdás közösségnek ismét egy fantasztikus összefogást sikerült létrehoznia egy jó ügy mellett – mondta a klubelnök.

Ákos gyógykezelését tehát összesen 350 ezer forinttal tudtuk támogatni. Ez azonban még mindig nem minden, hiszen a januárban megrendezendő első gyöngyösi jótékonysági kézilabdás bál bevételével szintén Erdős Ákost szeretnénk segíteni. A részletekkel hamarosan jelentkezünk.