Idén ötödik alkalommal rendezték meg világszerte a Movember mozgalmat, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a férfiakat érintő leggyakoribb betegségre, a prosztatarákra, illetve a szűrővizsgálatok fontosságára. Ebben az évben a B. Braun Gyöngyös kézilabdázói is csatlakoztak a mozgalomhoz, és novemberben bajusznövesztéssel hívták fel férfitársaik figyelmét arra, hogy törődjenek egészségükkel.

bajusz3

Varsandán Milán bajszát a végén már pödörni is lehetett. Fotó: Magyari Máté

A Movember mozgalom keretében minden novemberben világszerte bajuszt növesztenek a férfiak, amit egy hónapon át a mellrák elleni kampány rózsaszín szalagjához hasonlóan kitűzőként viselnek, ráirányítva a figyelmet az egészségmegőrzés és a szűrővizsgálatok fontosságára. A legsúlyosabb és leggyakoribb férfibetegség, a prosztatarák ugyanis gyógyítható, de csak abban az esetben, ha még a tünetek jelentkezése előtt felfedezik a bajt.

bajusz8

Debreczeni Dávid és Koller Tamás – bajuszban az erő. Fotó: Magyari Máté

– Sportolók vagyunk, számunkra mindennél fontosabb az egészségünk. Szeretnénk, ha mások is hasonlóan sokat törődnének az egészségükkel, ezért döntöttünk úgy, hogy mi is megnövesztjük a bajszunkat – indokolja Gulyás István, hogy miért csatlakoztak a mozgalomhoz.

bajusz4

Büszkén viselték bajszukat játékosaink. Fotó: Magyari Máté 

A B. Braun Gyöngyös vezetőedzője mellett a csapat négy játékosa, Varsandán Milán, Iváncsik Ádám, Koller Tamás és Debreczeni Dávid növesztett szőrt az orra alá, és csatlakozott a mozgalomhoz Kis Róbert technikai vezető is. Számos sportolóval és közéleti személyiséggel együtt küzdöttek a nemes célért, akciójukat pedig siker koronázta. Mint Honti Dániel, a Movember Hungary főszervezője elmondta: idén minden eddiginél többen csatlakoztak felhívásukhoz, és segítették rajtuk keresztül az Országos Onkológiai Intézet munkáját. Mert a mozgalom nem csak a figyelemfelhívásról szól, a szervezők anyagi támogatást is nyújtanak a központnak.

bajusz9

A bajszos csapat: Kis Róbert, Iváncsik Ádám, Debreczeni Dávid, Koller Tamás, Varsandán Milán és Gulyás István. Fotó: Magyari Máté
Játékosaink büszkén viselték bajszukat az egy hónap alatt, bár – mint elmesélték – kezdetben sokan furcsán néztek rájuk, de idővel mindenki megbarátkozott az arcszőrzetükkel. A bajusz kabalának sem volt rossz, a B. Braun Gyöngyös ugyanis eddig mindössze négy alkalommal szenvedett vereséget ebben a bajnoki évben, és tizenöt pontjával a tabella hatodik helyét foglalja el, ami megfelel a célkitűzéseknek. A következő erőpróba Mezőkövesden vár a fiúkra, borsodi riválisunknál már bajusz nélkül lépnek pályára a játékosok szerdán, ám biztosak benne, hogy a siker nem ezen fog múlni.