Sikeres évet zár a B. Braun Gyöngyös
| Kategória: Híreink

A B. Braun Gyöngyös csapata az előzetes elvárásoknak maximálisan eleget téve az ötödik helyen várja a jövőre esedékes folytatást az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokságban. A fiúk 23 pontot gyűjtöttek a szeptember óta tartó bajnoki küzdelmek során, a Magyar Kupában pedig bejutottak a legjobb nyolc együttes közé. Nem csoda, hogy ilyen teljesítmény után remek volt a hangulat az évzáró vacsorán.

evzaro 2013 12

Gulyás István egyenként is értékelte a játékosok egészéves teljesítményét.

A B. Braun Gyöngyös játékosai jól megérdemelt téli pihenőjüket töltik, amely – köszönhetően a Cegléd és a junior válogatott ellen aratott győzelemnek – január 6-ig fog tartani. Gulyás István vezetőedző ugyanis az év utolsó két mérkőzése előtt felajánlotta legénységének, hogy ha a két meccsen négy pontot szereznek, nem január 2-án, hanem csak 6-án kezdik a téli alapozást. Erre jó lehetőséget ad, hogy a közelgő Európa-bajnokság miatt később indul majd a szezon az új évben, így bőven marad idő felkészülni az újabb csatákra. Egyébként is kijár egy kis pihenő a fiúknak, hiszen megerőltető menetelésen vannak túl: december 4-e óta kedd-péntek ritmusban öt mérkőzést játszottak, és valamennyit megnyerték, így a bajnoki tabellán mindössze négy vereség és három döntetlen szerepel a B. Braun Gyöngyös neve mellett az ötödik pozícióban. És ha mindehhez azt is hozzáadjuk, hogy csak a tabella első három helyén szereplő csapatoktól szenvedett vereséget a gyöngyösi legénység, minden okunk meglehet a derűlátásra. Gulyás István azonban a csapat Vincellér Étteremben rendezett évzáró vacsoráján óva intett a túlzott optimizmustól.

– Valóban bizakodásra ad okot a mostani szituációnk, de csak egy kicsivel vagyunk túl a bajnokság félidején. Még nagyon sok kemény mérkőzés vár ránk, így továbbra is sokat kell dolgozni azért, hogy amit eddig elértünk, ne hagyjuk veszni. Ugyanilyen, ha nem jobb folytatásra lesz szükségünk, de egyelőre elégedettek lehetünk, hiszen mindenki, aki a csapatban vagy akörül tevékenykedett, megtette a tőle elvárható maximumot – fogalmazott a vezetőedző, aki külön-külön is értékelte a játékosok idei teljesítményét.

Szöllősi Károly ügyvezető köszönetet mondott a játékosoknak a munkájukért, és elégedettségének adott hangot a 2013-as teljesítményt értékelve.

evzaro 2013 06

Szöllősi Károly elégedetten nyilatkozott az idén végzett munkáról.

Az est fénypontja az ajándékozás volt, a csapattagok egymást lepték meg humoros ajándékokkal, és nem fogták vissza a fantáziájukat. Ötletesebbnél ötletesebb meglepetések kerültek elő az ajándéktasakokból, a hosszú évekig Veszprémben kézilabdázó Gulyás István például a nagy rivális Szeged mezét kapta ajándékba Frey Tamástól, de a guminőtől a gyerekhegedűig számos tréfás ajándék talált gazdára.

evzaro 2013 24

A hosszú évekig Veszprémben játszó Gulyás Istvánt Frey Tamás az ősi rivális Szeged mezével lepte meg.

Játékosaik tehát jó szájízzel vonulhatnak a téli szünetre, most mindenki a családjával tölti az idejét, pihen és regenerálódik, miközben a Gulyás István által kiszabott házi feladatokat végzi. A keret január 6-án találkozik legközelebb, addig Varsanád Milánra és Szalafai Gáborra a válogatottnál várnak feladatok. A gyöngyösi kézilabda-rajongóknak azonban egyáltalán nem kell nélkülözniük kedvenc sportáguk mérkőzéseit, hiszen december 21-én és 22-én a serdülő válogatottat láthatjuk Gyöngyösön játszani Izrael ellen, míg január 3-a és 5-e között a nagy válogatott készül városunkban az Európa-bajnokságra a Provident-kupán, ahol a cseh-, a lengyel és a fehérorosz válogatottal mérik össze az erejüket a mieink. Reméljük, Varsandán Milánnal és Szalafai Gáborral a soraikban. A B. Braun Gyöngyös számára pedig továbbra is az első hat hely valamelyikének megszerzése a cél, valamint, hogy a kupában az alakulat bejusson a legjobb négy közé. Ehhez a másodosztályú FTC Bástya Millenium csapatát kell legyőzni. De csak jövőre.