Sikeres őszi idényt zár az utánpótlás
| Kategória: Híreink

Eredményes, sikerekben gazdag őszt zár a gyöngyösi kézilabda-utánpótlás. Fiú- és lánycsapatunk is van az országos döntőkben, serdülőink a második helyen töltik a téli szünetet, és valamennyi csapatunkat elismerés illet teljesítményéért. Cikkünkben összefoglaltuk a decemberi, utolsó fordulók eredményeit.

U23-as csapatunk vereséggel zárta az NB II-es felnőtt bajnokságot. Az ifjúsági alakulatunkra épülő gárda az éllovas DEAC-cal szemben maradt alul az őszi idény utolsó mérkőzésén, így a felnőtt mezőnyben tapasztalatszerzési céllal induló fiatalok két győzelemmel és kilenc vereséggel a tabella utolsó előtti, 11. helyen várják a február 16-án esedékes tavaszi rajtot. A csapat legeredményesebb játékosa, Gráf Martin a teljes mezőnyben is előkelő helyet szerzett magának a góllövőlistán, 86 találatával a második helyen áll, mindössze négy góllal lemaradva a listavezető kazincbarcikai játékostól.

Fiú ifjúsági együttesünk egy pontot szerzett két decemberi mérkőzése során: a Békéscsaba ellen elért döntetlen mellett Cegléden maradtak alul játékosaink, akik hét győzelem mellett két döntetlennel és négy vereséggel zárták az őszi idényt, és az előkelő, ötödik helyről várják a tavaszi folytatást. Az első osztályú ifjúsági bajnokság góllövőlistáján Gráf Martin 99 találatával a harmadik. Serdülőink decemberben a Békéscsabával és a Mezőkövesddel találkoztak, és mindkét mérkőzést magabiztosan megnyerték, ezzel pedig megőrizték helyüket a dobogón, és a második helyen töltik a téli szünetet, mindössze egy ponttal lemaradva a listavezető Mezőkövesd mögött – amit kilenc góllal győztek le az ősz zárómérkőzésén. Serdülőink 13 mérkőzésükön mindössze egy döntetlent és egy vereséget kellett, hogy elkönyveljenek.

Míg az országos döntőbe jutott U15-ös csapatunk számára a december már nem tartogatott bajnoki mérkőzéseket, az U14-esek megkezdték a középházi küzdelmeket a 7-12. helyekért zajló sorozatban. Fiataljaink a Budaörsön rendezett első fordulóban a házigazdákkal szemben maradtak alul, így egy forduló után az ötödik helyen állnak, és készülhetnek a február 9-én esedékes, első tavaszi forduló veszprémi mérkőzéseire. Az U13-asok mezőnyében – ahol már nem vezetnek tabellát – fiataljaink a Balassagyarmat és a Karaván ellen két vereséggel zárták a decembert, U11-eseink pedig az Ózd és a Pásztó legyőzésével dupla sikernek örülhettek a zárófordulóban.

Lánycsapatink is lezárták az évet, listavezető serdülőinkre decemberben nem várt bajnoki erőpróba, ahogy az első osztályú bajnokságban felsőházi rájátszásba jutott U14-es csapatunk sem lépett pályára bajnoki mérkőzésen, és az U12-esek is lezárták már az évet november végén. U15-öseink azonban a területi bajnokság felsőházi rájátszásában voltak érdekeltek. Az első fordulót egy győzelemmel és egy vereséggel abszolválták, így két mérkőzés után a gyöngyösi lányok a tabella harmadik helyén állnak, és várják a márciusi folytatást. U13-asaink két győzelemmel zárták az évet, míg az U11-esek egy győzelem mellett egy vereséget könyveltek el az utolsó fordulóban.

– Nagyon elégedett vagyok az őszi szezonnal, eredményes idényt tudunk magunk mögött szép győzelmekkel, szép teljesítményekkel – értékelt Rosta István utánpótlás-igazgató. – A legfontosabbnak azt tartom, hogy a folyamatos fejlődés töretlen klubszinten, a csapatok szintjén és a játékosok szintjén is – mondta a szakember.