Továbbra is hibátlanok a serdülők
| Kategória: Híreink

A Gyöngyösi Kézilabda Klub utánpótláscsapata hibátlanul menetel az Országos Serdülő Bajnokság C csoportjában. A gyöngyösi fiatalok alapszakaszbeli öt mérkőzésük mindegyikét megnyerték, így hibátlan mérleggel vezetik a tabellát.

A Mezőkövesd, a Miskolc, a Nyíregyháza és a Debrecen legyőzése után az elmúlt hétvégén a Hajdúböszörmény sem jelentett gondot a Gyöngyösi Kézilabda Klub serdülőcsapatának. Nigrinyi Tibor edző csapata idegenben is meggyőző, 36-20-as sikerével újabb két pontot gyűjtött, és öt mérkőzésen tízet gyűjtve, két pontos előnnyel vezeti a tabellát a második helyezett Hajdúnánás előtt.

– Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, talán ennek is köszönhetők eddigi sikereink – mondja Nigrinyi Tibor, a csapat edzője. – Több mint másfél hónapon át napi két edzéssel készülhettünk a bajnokságra, aminek köszönhetően együttesem kiváló fizikai állapotban van, és sok időt tudunk fordítani a taktikai felkészülésre is. 

serdulo

A Gyöngyösi Kézilabda Klub serdülőcsapata öt forduló után is hibátlan. Fotó: Magyari Máté

Nigrinyi Tibor kiemelte, hogy az együttes valódi csapatként működik, nincsenek kiugró teljesítmények, a sikerből mindenki kiveszi a részét, a játékosok pedig fegyelmezetten végrehajtják az utasításait. Az edző azonban rögtön figyelmeztet: hosszú utat kell még bejárnia a csapatnak, ha meg szeretné őrizni az országos döntőben tavaly elért hatodik helyét. A serdülő bajnokság C csoportja ugyanis két további csoportra van bontva, amelyek első négy helyezettjei még egy alkalommal összemérik erejüket, majd a legjobbak részvételével újabb csoportokat alakítanak ki, ahonnan az országos döntőbe lehet jutni. Ennek az útnak még csak az elején jár a gyöngyösi alakulat, amelyre az alapszakaszban is várnak még kemény csaták, legközelebb például az eddig csak egy vereséget szenvedő Hajdúnánás ellen. Nigrinyi Tibor mindenesetre bizakodó, és elégedett csapata teljesítményével. Serdülő csapatunkra sorozatban három hazai mérkőzés vár, október 17-én, 24-én és november 7-én is a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban lépnek pályára a fiatalok sorrendben a Hajdúnánás, a Csenger és a Mezőkövesd lesz a mieink ellenfele.

Ami ifjúsági- és serdülő csapataink legutóbbi eredményeit illeti, a felnőtt gárdához hasonlóan az utánpótlás alakulatok is jól helytálltak Szegeden, azonban a papírformát nem tudták borítani, és a juniorok 34-29, az ifjúságiak pedig 34-20 arányban maradtak alul a Pick Szegeddel szemben. A következő szombaton mindkét gárda hazai pályán játszik a Vác ellen, a mérkőzések a 18:00-kor rajtoló felnőtt meccs előtt 14:00-kor és 16:00-kor kezdődnek.