Serdülőink a legjobb hat között
| Kategória: Híreink

A Gyöngyösi Kézilabda Klub serdülőcsapata öt góllal legyőzte a Budapest Honvédot az Országos Serdülő Bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, ezzel bejutott a hatos döntőbe, vagyis a tavalyi év után ismét az ország legjobbjai között van.

Hosszú menetelésen van túl serdülőcsapatunk, amely még szeptemberben kezdte a bajnoki küzdelmeket az Országos Serdülő Bajnokság „C” csoportjában. A mieink rajtja a lehető legjobban sikerült, hiszen a bajnokság első alapszakaszában még csak pontot sem veszítettek, és valamennyi mérkőzését megnyerve végeztek az első helyen. A rájátszásban sem vallottak szégyent a mieink, hiszen ebben a sorozatban csak Balmazújvárosban szenvedtek vereséget, ám hazai pályán visszavágtak, így a Balmazújvárossal azonos pontszámmal jutottak a középdöntőbe. Itt is ez a két együttes bizonyult a legjobbnak, noha a mezőnyben mások mellett az FTC és a PLER csapata is szerepelt. A bajnokság ezen szakaszában ez a két együttes állította a legnehezebb feladat elé a mienket, akik derekasan helyálltak, a Ferencváros ellen pontot szereztek idegenben, a PLER-t pedig legyőzték hazai pályán. Az FTC elleni hazai mérkőzésen akár a továbbjutást is kiharcolhatták volna a fiúk, azon a meccsen azonban eggyel alulmaradtunk, amit aztán a PLER otthonában elszenvedett vereség követett, így a középdöntő utolsó mérkőzése döntött a továbbjutásunkról.

serd honv 1

Nem nyomta agyon a tét a mieinket.

A Budapest Honvéd volt az ellenfél, a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban a mieink célja az volt, hogy győzelmükkel behozhatatlan előnyre tegyenek szert a tabella második helyén, és így ott legyenek a legjobb hat között. Ennek megfelelően csapatunk már az első félidő végére négygólos előnyt dolgozott ki, majd ezt végig megőrizve végül ötgólos győzelmet aratott. Az edző, Nigrinyi Tibor így értékelt:

 A mérkőzés elején lehetett látni a srácokon, hogy nagy a tét, az első tíz percben voltak hibáink, de ahogy telt az idő, fokozatosan belelendültünk a játékba, és a gyerekek le tudták dobni a terhet, így egyre felszabadultabban játszottak. Nem volt veszélyben a győzelmünk, így a végén mindenki pályára léphetett. Ezt is terveztem, hogy az utolsó mérkőzésen, hazai pályán mindenki lehetőséget kapjon. Éltek is vele a fiúk, gratulálok nekik.

A Gyöngyösi Kézilabda Klub csapata a Balmazújvárossal együtt jutott tovább csoportjából a hatos döntőbe, ahol nagy valószínűség szerint a Veszprém, a Csurgó, Szeged és a Békéscsaba lesz majd az ellenfele. A mezőny rendkívül erős, az ország legjobb hat csapata küzd majd az elsőségért, amely egyetlen hétvége alatt dől el. A hatos döntőt várhatóan a tavalyi helyszínen, Szigetszentmiklóson rendezik majd május 30. és június 1. között. A mieink a döntőbe jutással céljaikat teljesítették, de most újabbakat fogalmaztak meg: szeretnék tavalyi eredményüket felülmúlni, egy évvel ezelőtt ugyanis a hatodik helyet sikerült megszerezniük.

Országos Serdülő Bajnokság II.
Gyöngyösi KK – Budapest Honvéd 27-22 (14-11)