Harmadik masters Európa-bajnoki aranyérmét szerezte Rosta István, klubunk utánpótlás-igazgatója. A sokszoros válogatott játékos a Budapest Old Boys csapatával a 45 év felettiek mezőnyében diadalmaskodott.

Idén Torinóban, a European Masters Games keretében rendezték meg a masters kézilabda Európa-bajnokságot, amelyen Rosta István rutinos résztvevőnek számít, a Budapest Old Boys csapatával harmadik alkalommal hódította el az elsőséget.

– Nagy élmény volt újra együtt játszani ezekkel a kiváló kézilabdázókkal, sokszoros magyar válogatottakból állt a csapatunk, így elvárás is volt a címvédés, és nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült – fogalmazott az augusztus 3-án 47. születésnapját ünneplő Rosta István, aki Porto és Innsburck után Torinóban is a dobogó legmagasabb fokára állhatott a masters Eb-n.

A magyar csapatok egyébként három korosztályban is aranyérmet szereztek a tornán. A női mezőnyben az Angyalok csapata a +33-as és a +43-as korosztályban győzött, míg az ETO XXL Győr +43-as együttese a második helyen végzett. A férfiak között a Budapest Old Boys +45-ös korosztályban zárt első helyezettként, míg a +50-es korosztályban a bronzéremnek örülhetett az alakulat.