Remek bemutatkozás
| Kategória: Híreink

Kiválóan sikerült a B. Braun Gyöngyös 2013/2014-es keretének hazai bemutatkozása. A csapat a gyöngyösi Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban első hazai felkészülési mérkőzésén 30-29-es győzelmet aratott a Balatonfüred ellen. A találkozót szurkolói ankét követte, ahol az új játékosok bemutatkozása mellett a szurkolók is választ kaptak kérdéseikre.
A tavalyi bajnoki idény hatodik- és hetedik helyen végzett csapata csapott össze pénteken 15 órától a gyöngyösi sportcsarnokban. A korai kezdés ellenére sokan kilátogattak a mérkőzésre, hiszen először lehetett látni hazai pályán az új keretet játszani. A találkozó jól indult, a B. Braun Gyöngyös végig előnyben volt az első félidőben, a különbséget a szünetre négygólosra hizlalták a gyöngyösi fiúk.

262

Volt okuk örülni a játéksoknak az első félidő végén. Fotó: Magyari Máté

16-12-es hazai vezetéssel fordultak a csapatok, a második játékrész pedig úgy kezdődött, ahogy az első abbamaradt, és a B. Braun Gyöngyös már hét góllal is elhúzott. Ekkor azonban egy rövidzárlat következtében magunkra engedtük a füredieket, akik előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették. A gyöngyösi játékosok azonban nem adták fel, és mindent megtettek azért, hogy a szurkolóink kellemes élményekkel távozzanak a csarnokból. Előbb az egyenlítés sikerült, majd egy góllal már ismét mi vezettünk. Egy balatonfüredi találatot követően 2,8 másodperccel a vége előtt középkezdéshez készülődtek a mieink, amikor a lelátón már mindenki kezdte elkönyvelni a döntetlent. Nem úgy a pályán lévők, akiknek a nem egészen három másodperc is elég volt a győztes találathoz. Frey Tamás félpályáról küldte kapura a labdát, ami utat talált a hálóba, így az első hazai edzőmérkőzés 30-29-es gyöngyösi győzelemmel zárult. Ez pedig azt is jelenti, hogy a négy felkészülési mérkőzésből álló sorozatban eddig veretlen a gyöngyösi alakulat.

312

Öröm a lelátón – az utolsó másodpercben nyertük meg a meccset. Fotó: Magyari Máté

A találkozót szurkolói ankét követte, ahol a klubvezetés és a játékosok választoltak szurkolóink kérdéseire. Marczin Zsolt, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke bejelentette, hogy az együttes névadó szponzora a következő esztendőben is a B. Braun lesz, amellyel hosszú távú és rendkívül gyümölcsöző kapcsolatot ápol a klub, így a szerződés szeptemberi aláírását követően a 2013/2014-es szezonban is B. Braun Gyöngyös néven szerepel majd csapatunk a bajnokságban. Marczin Zsolt azt is elmondta: a klub és a csapat mögötti szponzori háttér biztos, és jelenleg is folynak tárgyalások egy komoly támogatóval. Mindennek köszönhetően az együttes biztos anyagi hátérrel vág neki a bajnokságnak. A klubelnök szavai szerint azonban a klub legfőbb szponzora a Gyöngyösi Kézilabda Szurkolói Klub, és azok, akik rendszeresen kilátogatnak a mérkőzésekre buzdítani a csapatot – rájuk nagyon számít az együttes a következő bajnoki évben is.

A célkitűzéseket Kotormán Attila szakosztály-igazgató foglalta össze. Mint elmondta: a cél a tavalyi hatodik hely megőrzése, így a felsőházi rájátszásban szeretnék látni a csapatot, amely az 1-6. helyek valamelyikét célozza meg, ennek érdekében pedig négy új taggal bővítették a keretet. Gulyás István vezetőedző mellett a balszélső poszton Iváncsik Ádám, míg a két lövő pozícióban Hajdu Gábor és Atsushi Mekaru segíti majd az alakulat munkáját.

Gulyás István vezetőedző elismerően szólt a játékosok által július 15-e óta végzett munkáról. Mint mondta, mindenki odaadással végzi a feladatát, és bár a játék sok elemén kell még javítani, a csapat jó úton jár. Gulyás István azt mondta: az új játékosok száz százalékos beilleszkedéséhez még időre van szükség, de az eddig elvégzett munka bizakodásra ad okot.

Szurkolóink több kérdést is feltettek a csapattagoknak, érdeklődtek például Hudák Henrik és Holló Balázs sérülésének állapotáról is. Mint megtudtuk, Hudák Henrik műtött térde jól gyógyul, így egy-másfél hónapon belül ismét a kapuban láthatjuk majd védeni. A junior válogatott Holló Balázs ugyancsak térdműtéten esett át, és az ő felépülése is jól halad. Holló Balázs arról is vallott, hogyan élte meg, hogy egy sérülés miatt az utolsó pillanatban kimaradt a junior világbajnokságra utazó keretből. Fiatal kapusunk azt mondta, bár nem esett jól neki, hogy ilyen szerencsétlenül alakultak a dolgok, nem sokat foglalkozott vele, és a jövőbe tekint, most minden erejével azon dolgozik, hogy minél hamarabb felépüljön, és visszaálljon a kapuba. Két kapusunkon kívül azonban komolyabb sérüléssel senki sem bajlódik a társaságban, és mindenki bízik abban, hogy a tavalyi sérüléshullám idén elkerüli a csapatot.

372

A szurkolói ankéton a csapat új kerettagjai is bemutatkoztak. Fotó: Magyari Máté

Az egyik szurkolói kérdés a bajnoki rájátszás lebonyolítását firtatta, felvetve, hogy tavaly az ötödik helyért vívott párharcban csapatunk egyetlen szerdai meccset játszott hazai pályán, míg ellenfelünk, az FTC-PLER kétszer is szombaton vívhatott hazai közönsége előtt. Kotormán Attila válaszában elmondta: a lebonyolítás visszásságaira tavaly többször felhívták a Magyar Kézilabda Szövetség illetékeseinek figyelmét, azonban nem sikerült elérniük, hogy a szurkolók számára kedvezőbb rend szerint, és rövidebb üresjáratokkal vívják a csapatok a rájátszást. Mint a szakosztály-igazgató elmondta: ebben idén sem lesz változás, különbséget mindössze az jelent majd, hogy a bajnoki döntőben és a bronzéremért zajló párharcban az első meccsen az alapszakaszban hátrébb végzett csapat lesz a pályaválasztó, míg a másodikon és – ha szükséges – a harmadikon az előkelőbb helyezést szerzett csapat otthonában rendezik a találkozót.

Több kérdés irányult a junior válogatott gyöngyösi tagjai felé is, akik meséltek a boszniai tornáról, amelyet végül tizenkettedik helyen zárt a nemzeti csapat. Marczin Zsolt klubelnök hangsúlyozta: nem véletlen, hogy a gyöngyösi alakulat négy játékost is adott a válogatottnak, évek óta tartó munka eredménye, hogy a B. Braun Gyöngyös csapatát fiatal játékosok alkotják, akik a magyar kézilabda jövőjének maghatározó szereplői lehetnek. Hasonlóan tudatos építkezés folyik az utánpótlás-csapatoknál is, a tavalyi esztendő után idén is valamennyi korosztályban indít csapatot a Gyöngyösi Kézilabda Klub, amely a környező településeken indított szivacskézilabda-programmal is szeretne minél több gyermeket megnyerni a sportágnak, és a jövő reménységeit nevelni.

Az együttesnél és a klubnál tehát mindenki előre tekint, és ezt teszik szurkolóink is, akik szeptember 11-én és 14-én a Balatonfüred-, majd a Mezőkövesd ellen immár tétmeccsen láthatják kedvenceiket.


2013. 08. 09. 15:00

Városi Sport- és Rendezvénycsarnok, Gyöngyös

B. Braun Gyöngyös – Balatonfüredi KSE 30-29 (16-12)
V.: Medve Róbert, Nagy László
B. Braun Gyöngyös: Tamási – Sándor Á. 3, Frey 7 (5), Iváncsik Á. 3, Varsandán 2, Sándor R. 2, Bakos 3, Hajdu 3, Koller 3, Debreczeni 2, Oláh 1, Szalafai 1, Mekaru
Vezetőedző: Gulyás István
Balatonfüredi KSE (csak a gólszerzők): Pásztor 3, Bóka 1, Zdolik 3, Szöllősi 6, Grigoriev 7, Kovács 3, Tombor 1, Bujtár 12, Juhász K. 2
Vezetőedző: Sótonyi László
Kiállítások: 10 ill. 10 perc
Hétméteresből: 5/5 ill. 2/1