Összefogás a rák elleni küzdelem jegyében
| Kategória: Híreink

A Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezete számára ajánlotta fel a B. Braun Gyöngyös – Balatonfüred élvonalbeli férfi kézilabdamérkőzés bevételét a Gyöngyösi Kézilabda Klub, amely októberben több akcióval is igyekszik felhívni a figyelmet a szűrővizsgálatok és az egészséges életmód fontosságára.

01 bbgy bfured bazsi 1013 02

Évente nagyságrendileg 33 ezer rosszindulatú daganat okozta haláleset történik hazánkban, rosszindulatú emlődaganat következtében pedig évente több mint 2000 nő veszíti életét, miközben az időben felismert betegség esetén nagyobb a gyógyulási esély. A korai stádiumban felfedezett daganatos betegségek gyógyíthatók, az egészséges életmód pedig hozzájárul a gyógyulási esélyek növekedéséhez, valamint egyes rákbetegségek kialakulásának csökkentéséhez. Ezért lényeges a figyelemlehívás, a szűrővizsgálatok népszerűsítése, amelyet a Gyöngyösi Kézilabda Klub is fontos feladatának tekint.

A B. Braun Gyöngyös októberben a mellrák elleni kampány színében, rózsaszínben jelenik meg a pályán kívül, a csapat játékosai és a szakmai stáb ilyen pólóban utazik a mérkőzésekre, és a pálya mellet is ezt viselik. Emellett a klub női munkatársai csatlakoznak a Magyar Rákellenes Liga gyöngyösi csoportjának figyelemfelkeltő sétájához, a szervezet működését pedig a Balatonfüred elleni mérkőzés bevételével segítjük. Nagy Attila klubelnök úgy véli: ez jó lehetőség a fiatalok szemléletformálására is.

– Több mint ötszáz utánpótláskorú játékosunk van, akiknek példát szeretnénk mutatni a pályán kívül is, ezért folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyek segítik az egészségtudatos szemléletformálást. NB I.-es játékosainkkal csatlakoztunk a Magyar Vöröskereszt véradásához, egészségügyi centrumot nyitottunk, és számos rendezvényen, köztük a Szüreti Futáson és az Apollo sportnapján népszerűsítettük az aktív, sportos, egészségtudatos életmódot. A Magyar Rákellenes Liga célkitűzéseivel azonosulni tudtunk, ezért gondoltuk úgy, hogy a magunk eszközeivel segítjük munkájukat.

01 bbgy bfured bazsi 1013 10

Tóth Lászlóné, a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezetének elnöke örömmel fogadta a kezdeményezést.

– A rák még mindig tabunak számít, a daganatos betegségekről kevés szó esik, és sokak még mindig halálos kórként tekintenek rájuk. Pedig az orvosi módszerek fejlődnek, és a korai stádiumban felismert daganatos megbetegedések jó eséllyel gyógyíthatók. Ezért van óriási jelentősége a szűrővizsgálatoknak, és nagyon örülünk neki, hogy ezt a város legnépszerűbb sportcsapata is felismerte, hiszen így sokkal többekhez tudjuk eljuttatni az üzenetet. Megható ez a támogatás, amely nagy mértékben segít bennünket céljaink elérésében.

Az együttműködés jeleként Tóth Lászlóné a Balatonfüred elleni mérkőzés előtt kitűzte a remény szalagját Nagy Attila klubelnöknek és Konkoly Csaba vezetőedzőnek, és szurkolóink is kaptak ilyen szalagot. A Magyar Rákellenes Liga gyöngyösi csoportja október 20-án figyelemfelkeltő sétát szervez a mellrák ellen, amely 16 órakor a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központ elől indul majd, és amelyhez a Gyöngyösi Kézilabda Klub női munkatársai is csatlakoznak.