A Gyöngyösi Kézilabda Klub valamennyi utánpótláscsapata pozitív mérleggel zárta az elmúlt hétvégét. Három korcsoportban összesen négy csapatunk volt érdekelt a bajnokság soron következő fordulójában. Valamennyi együttesünk idegenben kellett, hogy helytálljon, így még szebben csillognak a győzelmek. Közben menetel serdülő csapatunk is, amely az Eger legyőzése után csütörtökön a PLER gárdáját fogadja.

Serdülőink döntetlennel kezdték középdöntős szereplésüket, a fővárosból hozták haza első pontjukat a bajnokság e szakaszában, miután 24-24-es döntetlent értek el az FTC III Magyar Terv csapatával szemben. A következő megméretés hazai pályán várt Nigrinyi Tibor legénységére, amely múlt csütörtökön az Eger Eszterházy SE csapatát fogadta, és múlta felül 30-27-re. Nigrinyi Tibor azt mondta: második félidei teljesítményüknek köszönhetik a sikert.

– Az első félidőben nem játszottunk igazán jól, de a második játékrészben magunkra találtunk, sokkal lendületesebben játszottunk, és tíz perc alatt ötgólos előnyre tettünk szert, amit hellyel-közzel sikerült is megőriznünk a végéig. Ez kötelező győzelem volt a számunkra, a következő mérkőzésünk azonban igazán nagy feladat lesz – tekintett előre a csapat edzője.

Serdülőink következő ellenfele a PLER Budapest gárdája lesz, csütörtökön ismét hazai pályán játszhatnak a fiúk. A PLER jelenleg három ponttal van lemaradva a GYKK mögött a tabella harmadik helyén, Nigrinyi Tibor szerint a mérkőzés fontos erőpróba lesz a mieink számára. A találkozó csütörtökön 16:30-kor kezdődik a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban.

serdulo balmaz

A serdülőkre nehéz mérkőzés vár csütörtökön.

Az elmúlt hétvégén összesen négy utánpótláscsapatunk számára rendeztek fordulót az Erima Gyerekbajnokságban. A kiemelt csoportban küzdő U12-es alakulatunk hibátlanul vette az akadályokat Veszprémben, ahol három mérkőzésükből hármat győzelemmel zártak. Először a Békéssel kerültek szembe a mieink, akik nagy csatában háromgólos győzelmet arattak, csakúgy, mint következő ellenfelük, a Kecskemét ellen. Köves Péter csapata a házigazda Veszprém magabiztos legyőzésével tette fel a koronát hétvégi teljesítményére.

Az U10-es korosztály két csapattal is érintett volt a hétvégén: a kiemelt bajnokságban játszó együttes Kismárton Ádám vezetésével Szentesen vendégszerepelt, ahol a házigazda és az Orosháza legyőzése mellett mindössze egy góllal maradtak alul a Kecskeméttel szemben. Régiós bajnokságban játszó csapatunk két vereséggel zárta a hétvégét: a mieink a Mezőkövesd és az Eger csapatával szemben is alulmaradtak.

A Temesvári Martin vezényelte U9-es legénység Kecskeméten játszott a kiemelt bajnokságban, és a házigazdák mellett a Veszprém csapatát is legyőzte, majd vereséget kellett elkönyvelnie a PLER-rel szemben.

A következő hétvége is tartogat kihívásokat utánpótláscsapataink számára. U14-es együttesünk Pápa János vezetésével Békésre utazik, ahol a házigazdák mellett a PLER és a Nemzeti Kézilabda Akadémia Alsőörs csapatával játszik. A régiós bajnokságban az U10-es csapat lesz érdekelt április 5-én, a mieink Ózdon lépnek pályára az Egri Városi Sportiskola, a Lóci DSE és a Miskolci Sportiskola ellen.

Április 5-én a Gyöngyösi Kézilabda Klub kötelékében működő szivacskézilabda-csapatok számára külön tornát rendezünk. Az ötcsapatos tornán a GYKK Markaz, a GYKK Nagyréde, a GYKK Arany, a GYKK Halász és a GYKK U8 méri majd össze az erejét Nagyrédén.