Pontszerzés Komlón
| Kategória: Híreink

Óriási küzdelemben szerezte meg első idegenbeli pontját a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata a bajnokságban. Farkasaink komlói vendégjátékuk során háromgólos hátrányban és ugyanekkora előnyben is játszottak, végül 27-27-es döntetlent értek el a bányászcsapattal szemben.

Két hazai győzelemmel és egy idegenbeli vereséggel a háta mögött várta a negyedik bajnoki forduló mérkőzését a gyöngyösi farkasfalka, amely ahhoz a Komlóhoz utazott, amellyel az elmúlt években mindig szoros mérkőzéseket játszott. Most sem volt másképp, a találkozó hullámvasúthoz hasonlított leginkább, ahol előbb a hazaiak ültek felül, akik az első negyedórában végig vezettek – igaz tetemes különbséget nem sikerült kialakítaniuk. A mérkőzésen hét gólt szerző Markez találatával a 17. percben sikerült egyenlítenünk (6-6), és innentől a félidő hajrájáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 25. percben 10-10-es állásnál kértek időt a hazaiak. A Komló jól használta ki a taktikai szünetet, hiszen a játékrész hátralévő öt percében háromgólos előnyt tudtak kidolgozni, így 14-11-es hazai vezetésnél következett a szünet. A mieink dolgát az is jelentősen nehezítette, hogy a félidő végén, harmadik kétperces büntetését követően védelmünk egyik oszlopa, Uros Vilovszki piros lappal volt kénytelen elhagyni a küzdőteret.

A második félidő elején nagyon bekezdett a farkasfalka, Ubornyák, Duris és Hegedüs góljaival alig több, mint négy perc alatt sikerült egalizálnunk (15-15), majd 2-3 góllal meg is tudtunk lépni ellenfelünktől, bár a játék képe továbbra is rendkívül kiegyenlített volt. Ettől nagyobb előnyt nem tudtunk kidolgozni, de ezt a különbséget egészen az ötvenedik percig őriztük, akkor azonban a vendéglátók Jerkovic találatával egyenlítettek (23-23). Konkoly Csaba időt kért, ami jól jött a fiúknak, hiszen a Komló nem tudott fordítani, Markez, majd Hamidovic révén őriztük az egygólos vezetést, bár a Komló ott loholt a sarkunkban, és rendre egyenlíteni tudott. A pontok sorsáról az utolsó pillanatok döntöttek, már 27-27 volt az állás, amikor szűk fél perccel a vége előtt a hazaiak időt kértek, de a támadásukat nem tudták góllal befejezni, így a farkasfalkának sikerült első idegenbeli pontját megszerezni a bajnoki szezonban, és őrzi negyedik helyét a tabellán. A következő erőpróba október 16-án vár a mieinkre, akkor a Fejér-B.Á.L. Veszprém csapatát fogadjuk majd a Fejes András Sportcsarnokban.

K&H férfi kézilabda liga, 4. forduló
Sport-36 Komló – HE-DO B. Braun Gyöngyös 27–27 (14–11)
Komló, 600 néző.
V.: Nagy Ferenc, Túróczy József.

Komló: Granic, Pásztori (kapusok) – Vaskó 1, Sunajko F. 2, Takács B. 7 (2), Jóga, Jerkovic 5, Orbán B. 4., Szöllősi O., Vranac 4, Grünfelder 1, Szkokán 1, Melnyicsuk 2 (2). Edző: Kilvinger Bálint.

Gyöngyös: Tomic, Merkovszki (kapusok) – Vasic, Hegedüs 4, Gerdán, Vilovszki 2, Varsandán 4, Duris 2, Hamidovic 4, Markez 7 (4), Ubornyák 3, Nkousa, Urbán, Papp B., Mátyás B. 1. Edző: Konkoly Csaba.

Hétméteresek: 5/4, ill. 4/4.
Kiállítások: 8, ill. 18 perc.