Pont nélkül maradtunk Cegléden
| Kategória: Híreink

Sem támadásban, sem védekezésben nem tudta az eddig megszokott formáját nyújtani a HE-DO B. Braun Gyöngyös Cegléden, és egy nagy iramú, szoros mérkőzés végén egy góllal alulmaradt harmadik tavaszi mérkőzésén a rendkívül motivált Pest megyeiekkel szemben.

Szorosan alakult a találkozó első öt perce, amelyben 3-3 gól esett mindkét oldalon. Hiába kezdtük mi a mérkőzést, a jó formában védő Tamási több próbálkozásunkat is hárította, így a ceglédiek indították a gólgyártást. A folytatásban Urbán, Duris és Herceg révén tartottuk magunkat, és Tóth Mihály is jól kezdett a kapuban. Mindkét csapat pontatlanul játszott, a mieink is több labdát eladtak, így a gyors támadásokat vezető hazaiak a 13. percre kétgólos előnyt dolgoztak ki (7-5). Ahelyett azonban, hogy közelebb zárkóztunk volna, a Cegléd tudta növelni az előnyét, és a 18. percben már hárommal vezettek, Konkoly Csaba pedig 9-6-os állásnál élt első időkérési lehetőségével. Herceg szerzett gólt, de rendre csak ideiglenesen tudtunk közelebb férkőzni a hazai alakulathoz. Tíz perccel a játékrész vége előtt is három volt közte (10-7), ahogy négy és nyolc perccel később is (11-8 és 12-9). Másodszor kerültünk emberhátrányba, a Cegléd pedig egy perccel a félidő vége előtt lehetőséget kapott rá, hogy négyre növelje az előnyét. Szerencsére meg tudtuk szerezni a labdát, amit Németh juttatott a kapuba, így kétgólos hátrányban vonultunk pihenőre (12-10).

A második félidő elején ugyanaz az adok-kapok folytatódott, ami az első játékrészt is jellemezte. A Cegléd két perc alatt négygólosra növelte előnyét (14-10), de Markez büntetőből szerzett találatával és Varsandán akciógóljával mi is zárkóztunk, és 14-12-nél lehetőségünk volt arra is, hogy egy gólra feljöjjünk. Erre azonban még néhány percet várni kellett, csak a 42. percben, Duris góljával sikerült egygólosra csökkenteni a különbséget (18-17). Egy perccel később Herceg is megtette ugyanezt (19-18), majd Vilovszki egyenlítő gólt szerzett a 45. percben. A kapuban Tóth Mihályt váltó Buzogány védése után arra is megvolt a lehetőségünk, hogy magunkhoz ragadjuk a vezetést, ezzel azonban nem tudtunk élni, így Herceg talpról elengedett lövésével is csak egalizálnunk sikerült (20-20). Később volt 21-21, majd 22-22 is, s amikor nyolc és fél perccel a vége előtt a sokadik lehetőség előtt álltunk, hogy a vezetést megszerezzük, Konkoly Csaba magához hívta tanítványait. A befejezést azonban ismét elhibáztuk, így a Cegléd jutott újra lépéselőnyhöz, bő hat perccel a mérkőzés elfújása előtt pedig megint megléptek kettővel (24-22). Három perccel a vége előtt már hárommal vezetett a Cegléd, amikor Markez hetesgólja az utolsó szalmaszálat jelentette, amibe kapaszkodhatunk (25-23). Duris szerzett labdát, majd juttatta az induló Varsandánhoz, aki bevágta, ezzel pedig egy találatra zárkóztatta csapatunkat. Egy perc volt hátra a találkozóból, a hazaiak időt kértek, majd jó hosszan támadhattak, ám eredménytelenül, így néhány másodpercünk még maradt rá, hogy egy pontot megmentsünk magunknak. Sajnos nem jött össze, egy góllal alulmaradtunk a Cegléd pályáján. Egy hét múlva a Csurgót fogadjuk.

K&H férfi kézilabda liga, 16. forduló
Ceglédi KKSE – HE-DO B. Braun Gyöngyös 25-24 (12-10)
Cegléd, 700 néző
V.: Bócz, Wiedemann
CEGLÉD: Mojsilov, Tamási (kapusok) – Zobec, Juhász K. 1, Lászlai 4, Hódi, Szabó B., Müller 1, Gábor 5, Kecskeméti 3, Davidovic 2, Schäffer 5, Spekhardt 1, Vuckovic 1, Mikita J. 2, Pocsai. Edző: Jakab László.
GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Urbán 2, Németh 2, Sipeki, Varsandán 3, Ubornyák 1, Gábori 2, Duris 3, Vilovszki 1, Gerdán, Krivokapics, Herceg 4, Markez 6 (3), István, Sajin. Edző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 0, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 1/0, ill. 3/3.

Értékelések:
Konkoly Csaba: – Harcos, hajtós meccset játszottunk. A második félidőre visszaküzdöttük magunkat a meccsbe, de 22-22-nél beragadtunk. Ennyi technikai hiba nem fér bele egy ilyen iramú mérkőzésen.
Varsandán Milán: – Nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk. Sajnálom, mert egy percig sem adtuk fel, és rendre visszajöttünk a meccsbe, bár lehet, hogy ebbe felőrlődtünk a végére.
Jakab László: – Az első félidőben jól védekeztünk, de amikor jelentősebb előnyt dolgozhattunk volna ki, hibáztunk, így nem tudtuk felőrölni a Gyöngyöst. Ma mindenki hozzá tudott tenni, és volt egy kis szerencsénk is, de a győzelemhez az is kell.
Gábor Marcell: – Magas hőfokú meccset játszottunk egy fantasztikus közönség előtt. Erős és összeszokott csapatot tudtunk legyőzni, ami azt mutatja, hogy a hétről hétre elvégzett munkának kezd beérni a gyümölcse.