Pont nélkül maradtunk Budakalászon
| Kategória: Híreink

Az utolsó másodpercekben dőlt el a két pont sorsa Budakalászon, ahol hősiesen küzdő farkasfalkánk nagyon közel volt a pontszerzéshez, mégis pont nélkül maradt az év utolsó mérkőzésén.

Fotó: Kolláti Zsolt

Óvatos puhatolózással indult a találkozó, az első három percben egyik csapat sem találta a rést az ellenfél védelmén. A jeget végül a házigazdák gólja törte meg, amire gyorsan érkezett a válaszunk, a másodikra azonban már nem tudtunk ilyen tempóban felelni, így a Budakalász a 7. perc elejére kétgólos előnyhöz jutott (3-1). Tízpercnyi játék után már 5-2-re vezettek a hazaiak, és hiába zárkóztunk fel 5-4-re, a 14. percre megint háromra nőtt a különbség (7-4). A 18. percre sikerült egyenlítenünk (8-8), és a félidő utolsó tíz percére is döntetlen állásnál fordultak a csapatok (9-9). A 24. perc végén egy üreskapus találattal tudtuk magunkhoz ragadni az előnyt (11-12), négy perccel a vége előtt pedig már kettővel vezettünk (12-14). A játékrész utolsó percére a kalásziak egalizáltak, és a dudaszó pillanatában sem volt előny egyik csapatnál sem, 15-15-nél jött a szünet.

Fotó: Kolláti Zsolt

A második félidő elején sikerült meglépnünk két góllal, de a következő öt percben a házigazdák egy 4-0-ás sorozattal megfordították az állást, és a 38. percben 19-17-re vezettek. Bíró Balázs 20-18-nál kért időt, ami meg is hozta a hatását, az utolsó negyedóra kezdetén újra mi vezettünk kettővel (21-23). A hazaiak időkérés után ismét egyenlíteni tudtak, de a kezdeményezést ezúttal nem engedtük át nekik, és visszavettük a vezetést (23-24). A feszültség egyre nőtt a pályán, az 51. percben összesen öt játékos hiányzott a pályáról kiállítás miatt – a hazaiak három, a mieink két emberüket kellett, hogy nélkülözzék –, amikor a második büntetőnket hagytuk ki. A másik oldalon azonban nem hibázták el a hetest, így a Budakalász 9 perccel a vége előtt ismét vezetett (26-25). Bő öt perccel a vége előtt megint kettő volt oda (29-27), és az 57. percben is ennyi volt a különbség, amikor Bíró Balázs időkérése szakította meg a játékot (30-28). Sikerült eggyel közelebb zárkóznunk, másfél perc volt hátra, amikor Csoknyai István is élt utolsó időkérési lehetőségével. Emberhátrányban kellett befejeznünk a meccset, de így is kivédekeztük a kalászaik támadását, és ötven másodpercünk maradt az egalizálásra. Sikerült eredményesnek lennünk (30-30), a maradék húsz másodperc azonban elég volt a hazaiaknak még egy gyors gólra, amire már nem maradt időnk válaszolni, így pont nélkül maradtunk az év utolsó mérkőzésén.

K&H férfi kézilabda liga, 13. forduló
CYEB-Budakalász – HE-DO B. Braun Gyöngyös 31-30 (15-15)
Budakalász, 260 néző
V.: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

Budakalász: Bíró, Gjorgjeski (kapusok), Kovács 2, Tyiskov 2, Koncz 5, Mikhalin 5, Tóth, Vrhovina, Kiss 3, Varjú 5 (5), Juric-Grgic 4, Papp 3, Sinkovits 2, Maracskó, Dávid. Edző: Csoknyai István.

Gyöngyös: Tomic, Bartucz (kapusok), Nkousa, Potisk 1, Halász 2, Varsandán 8 (2), Bura 2, Hegedüs 1, Gábori 1, Lakosy 4, Schmid 5, Gerdán, Schäffer 5, Gráf, Jóga 1, Menyhárt. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 16, ill. 20 perc.
Hétméteresek: 7/5, ill. 4/2.

Képgaléria: