PLER-Budapest – B. Braun Gyöngyös 23-29
| Kategória: Híreink

A B. Braun Gyöngyös élvonalbeli férfi kézilabdacsapata felkészülésének harmadik edzőmérkőzésén hatgólos győzelmet aratott idegenben a PLER-Budapest együttese ellen.

A ceglédi után egy másik rossz emlékű csarnokba látogatott a B. Braun Gyöngyös csapata a felkészülés keretében. A gyöngyösiek abban a pestszentlőrinci arénában léptek pályára, ahol tavaly egyetlen góllal elbukták az ötödik helyért zajló párharcot az FTC-PLER Budapest csapata ellen. Ráadásul nem csak az emlékek voltak nyomasztóak, hanem a klíma is, a csarnokban harmincnyolc fokos hőség fogadta a játékosokat.

Mindezek ellenére jó előjelekkel vártuk a találkozót, a korábban sérüléssel bajlódó játékosok ugyanis kezdik visszanyerni formájukat, így a PLER-Budapest ellen Szalafai Gábor és Koller Tamás is több lehetőséghez jutott, mint a korábbi mérkőzéseken. Egyedül Hudák Henrik volt kénytelen a kispadról végignézni a találkozót, az ő felépülése egy hónapot még biztosan igénybe vesz.

PLER BBraun 0807 27

Koller Tamás kisebb sérülése után ismét jó formában van.

A mérkőzés jól indult, rögtön az elején megszereztük a vezetést, és ezt nem is engedtük ki a kezünkből. Miközben mind több elemét ismerhettük meg a Gulyás István vezetőedző által beépített játékelemeknek, a szünetre kétgólos előnnyel vonulhattunk. A vezetést a második félidőben is sikerült megtartanunk, sőt, négyet közé is raktak a gyöngyösi fiúk, így a végén hatgólos győzelemmel törölhettük ki a múlt szezon végi keserű emlékeket.

A B. Braun Gyöngyös csapata legközelebb pénteken lép pályára, méghozzá hazai környezetben. Délután háromkor fogadjuk majd a Balatonfüred gárdáját, a mérkőzés után pedig szurkolói ankétra várunk minden érdeklődőt.


 

Gulyás István:
– A fő célkitűzésünk az volt, hogy 23-24 gólon tartsuk ellenfelünket, ezt sikerült elérnünk, ami még akkor is bizakodásra ad okot, ha egy gyengébb PLER-rel játszottunk. A védekezés hellyel-közzel jó volt, támadásban azonban még sokat kell gyorsulnunk. Mindezekkel együtt, amit a fiúk nyújtottak, az biztató, azt gondolom, hogy helyes, jó úton járunk.

Felkészülési mérkőzés

PLER-Budapest – B. Braun Gyöngyös 23-29 (11-13)

Következik:

2013. 08. 09. 15:00, Városi Sport- és Rendezvénycsarnok

B. Braun Gyöngyös – Balatonfüredi KSE