A HE-DO B. Braun Gyöngyös játékosai otthonukban töltik a koronavírus-járvány miatt elrendelt bajnoki szünetet. Farkasaink egyéni edzéstervet kaptak, és próbálják formában tartani magukat a kényszerpihenő alatt is, amit szigorú “házi őrizetben” töltenek. Papp Bencét kérdeztük róla, hogy viseli az önkéntes karantént.

– Soha életemben nem voltam az az otthonülő típus. A héten szép tavaszi idő volt, ezért különösen fájdalmas volt a bezártság. De csak ez az önkéntes elvonulás segíthet abban, hogy megfékezzük a vírus terjedését, és esetleg még pályára tudjunk lépni tavasszal a kézilabda-bajnokságban – mondta Papp Bence.

A 20 éves jobbátlövő családi körben tölti a napokat szülei és öccse társaságában Budapesten.

– Az edzői stáb minden játékost ellátott otthoni feladatokkal, ám ez csak napi 1-1,5 órás edzést jelent. Ezen felül próbálok sokat pihenni és regenerálódni, ugyanis kisebb sérüléseket szedtem össze az utolsó meccseken és edzéseken. Lehetőség szerint hetente csak egyszer hagyjuk el az otthonunkat, akkor is csúcsidőn kívül. A nagybevásárlást öcsémmel együtt próbáljuk magunkra vállalni, hiszen az idősebbek a vírus szempontjából nagyobb veszélynek vannak kitéve – magyarázta Bence.

Sajnálja, hogy nincs udvaruk, szívesebben tréningezne a szabad ég alatt.

– A családdal ilyen hosszú időt együtt legutóbb általános iskolás koromban, a nyári szünet alatt töltöttem. De akkor is mentünk mindenfelé, így ilyen helyzet még sosem fordult elő velünk. A csapattársaimmal napi kapcsolatban vagyok, többek között a kapott edzéstervet is át szoktuk beszélni – mondta Papp Bence.

A fiatal átlövő a hirtelen rászakadt eddiginél jóval több szabadidejét sport-témájú sorozatok nézésével tölti.