Hetes-sorozatunkban a HE-DO B.Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Papp Bence. A nyáron igazolt U19-es válogatott jobbátlövő remekül felvette az NB I. és a gyöngyösi farkasfalka ritmusát.

– Nehéz mérkőzést játszottunk 30-24-es győzelmünk ellenére a Csurgó ellen. Nem éreztük a pályán, hogy ellenfelünknél bármi probléma lenne a fejekben. Ezért is ért váratlanul minket a csurgói edző lemondása a tőlünk elszenvedett vereség után – mondta Papp Bence.

A 19 éves jobbátlövő idén nyáron igazolt a PLER-től a gyöngyösi farkasfalkához, és a Csurgó elleni meccsen 2 góllal járult hozzá a sárga-feketék sikeréhez. Papp Bence az új játékosok közül eddig a legeredményesebb – 4 forduló alatt szerzett 9 találatával a házi góllövőlista 7. helyén áll.

– Óriási örömet éreztem, hogy életem első NB I-es meccsén már pályára küldött Konkoly Csaba edző az Orosháza ellen hazai pályán. Itt ugyan még nem sikerült gólt szereznem, de a profi bajnokság játékpercei mindenért kárpótoltak. Balatonfüreden posztbéli csapattársamnak – Mitar Markeznek – nem ment a játék, ezért több időt kaptam a pályán, amit 4 góllal háláltam meg. Ugyanilyen jól ment a játék a Budakalász elleni következő mérkőzésen is. Látatlanban aláírtam volna a nyáron egy ilyen debütálást a profi bajnokságban! Az NB I. egy teljesen másik kávéház a másodosztályhoz képest, az iram magasabb, a taktika kifinomultabb. Jól sikerült a beilleszkedésem, a csapattagok is hamar befogadtak. Néhány hét kellett az NB I. légkörének megszokásához, de már sikeresen túlvagyok ezen is – mondta Papp Bence.

A farkasoknál az U19-es válogatott a rutinos nehéztüzér Mitar Markezzel osztozik a jobbátlövő poszton.

– Sokat beszélgetünk és már néhány hét alatt rengeteget tanultam tőle. Mindig segítőkész, folyamatosan mondja, hogyan tudnék egyre jobb játékos lenni. Én is figyelem minden mozdulatát az edzéseken és a meccseken – mondta Papp Bence.

A fiatal sportoló élete mérföldkövének nevezte a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatához való csatlakozást.

– Remek érzés egy élvonalbeli csapathoz tartozni. A gárda szurkolói szenzációsak, a hazai meccseken iszonyúan jó hangulatot teremtenek, buzdításuk szárnyakat ad. Minden sportoló ilyen közönségről álmodik! – lelkendezett Papp Bence.

Mivel a jobbátlövőnek még nem olyan ismert terep az NB I., az itt szereplő kézilabdásokból is jobban fel kell készülnie.

– Az aktuális ellenfélre a kötelező csapatvideózáson túl egyéni videózással is készülök, hogy még jobban megismerjem az adott gárda taktikáját és játékosait. Így hangolódom a Dabas elleni idegenbeli meccsre is. Ha a Csurgó ellen mutatott harcos és taktikus játékunkat tudjuk hozni Pest megyében, nem maradhat el csapatunk szezonbeli első idegenbeli sikere! – mondta a jobbátlövő.