Ötvenkét gól a ceglédi negyven fokban
| Kategória: Híreink

Második edzőmérkőzésén is győzelmet aratott a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely a Hatvan múlt heti legyőzése után ezúttal Cegléden diadalmaskodott.

Cegléden játszotta második edzőmeccsét csapatunk, amely körülbelül 200 néző előtt lépett pályára, és a lelátón szép számmal akadtak gyöngyösi szurkolók is. A fülledt, fullasztó meleg ellenére jól kezdett a csapat. Egy 0-3-as Herceg-roham után került csak sor az első hazai találatra. Az előző meccshez hasonlóan Konkoly Csaba a félidő derekán teljes sort cserélt, akik az első felkészülési mérkőzésen kevesebb játéklehetőséghez jutottak, most több esélyt kaptak a bizonyításra. Az utolsó percben két kiállítást is kaptunk, így kettős emberhátrányban, de egygólos vezetéssel vonulhattak pihenőre Németh Tomiék.

A második játékrész elején a Cegléd irányította a mérkőzést. Az emberelőnyt kihasználva előbb egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték. Csapatunk helyzetén nem segített, hogy összesen hat darab kétperces kiállítást sikerült begyűjtenünk a mérkőzés alatt. A félidő közepére rendeztük sorainkat, összeállt a védekezés, Tóth Misi védéseivel és az ellenfél hibáit kihasználva egyre nagyobb különbséget mutatott az eredményjelző. A mérkőzés 24-28-as HE-DO B. Braun győzelemmel ért véget. Összességében egy nagyon hasznos mérkőzést játszott a csapat.
A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Gulyás István, a magyar férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Értékelések:
Nagy Károly: – Voltak biztató dolgok, de az szembetűnő, hogy a Cegléd egy most összeállított, NBI/B-s, NBI-es játékosokból álló csapat, nagyon sok munka lesz még vele. A meccs maga olyan 45-50 percig volt meccs, aztán kijött a Gyöngyös nagyobb rutinja, tudása, fizikailag erősebbek voltak, az utolsó 10 percben a mi hibáinkat lekontrázva nyertek könnyű gólokkal. Az út elején vagyunk, első edzőmeccsünk volt, látom a hibákat, látom, hogy mit kell kijavítani, szerintem 2 hónap kell, hogy összeálljon a csapat. Ez egy NBI/B-re igazolt csapat, de ha taktikailag fejlődünk, felkészülünk, ha fizikálisan utol tudjuk magunkat érni, szerintem reális esélyünk van rá, hogy megragadjunk az NBI-ben.

Konkoly Csaba: – Lépcsőzetesen építjük fel a felkészülési mérkőzéseinket. A Cegléd ellen az volt a cél, hogy még jobban forgassam a csapatot, ezzel azt gondolom, egy kicsit szét is tördeltem a játékot. Ettől függetlenül az elején kicsit kapkodóan védekeztünk, aztán ezt az első félidő végéig folyattuk. A második félidőben koncentráltabb lett a védekezésünk, bejöttek azok a dolgok, amiket megbeszéltünk a szünetben, el is tudtunk lépni 3-4 góllal az ellenféltől, aminek a birtokában kicsit nyugodtabban tudtunk játszani támadásban. Voltak viszont olyan technikai hibáink, amiket jó is, hogy játszottunk, bizonyos elemeket ki kell majd iktatnunk a játékunkból, kicsit egyszerűbben kell kézilabdáznunk. Az viszont tetszett, hogy mindenki igyekezett, és az volt a cél, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.