Ötgólos győzelem a Liga-kupában
| Kategória: Híreink

Kiegyenlített első félidő után ötgólos győzelmet aratott a Hatvan felett első 2021-es mérkőzésén a HE-DO B. Braun Gyöngyös.

Az új év első mérkőzésén a Hatvani KSZSE együttesével találkoztak Konkoly Csaba tanítványai a Liga-kupa C-csoportjának küzdelmein belül. A találkozóra a pályaválasztó hatvaniak hazai pályájaként is funkcionáló Dr. Fejes András Sportcsarnokban került sor, ahol ezúttal nem a megszokott összeállításban, hanem fiatal játékosokkal teletűzdelve állt fel a farkasfalka. Kiegyenlítetten indult a megyei összecsapás, Németh Tamás két góljával és gólpasszával, hat perc elteltével 2-3-ra vezettünk. Annak ellenére, hogy a sok ismerős arcot felsorakoztató hatvani csapat az NB I/B-s bajnokságban szerepel, rendkívül megnehezítette dolgunkat, többször a vezetést is magukhoz vették. A félidő közepén 8-8-as állásnál időkérés következett a hazai oldalon. Úgy tűnt, ez a gyöngyösi fiúk számára hasznosabb volt, a 23. percre sikerült kétgólos előnyt kialakítani, 9-11-et mutatott az eredményjelző. Sajnos az elkapkodott támadásainknak köszönhetően a 26. percben újra kiegyenlítettek a hatvaniak. Az első játékrész 13-13-as eredménnyel zárult.

Összeszedetten kezdtük a második félidőt, gyorsan fordítottunk a mérkőzésen, és 14-16-ra vezettünk. Jól kihasználva a hazai csapat technikai hibáit a 39.percben 17-21-re sikerült növelni előnyünket, ekkor ismét hazai időkérés következett. A 45. percben kettős emberhátrányba került a csapat, azonban ez fel sem tűnt Gráf Martinéknak, két parádés gólt is sikerült szerezniük. A mérkőzés egyik legfőbb pozitívuma, hogy Gyánti Barnabás szép védésekkel, Szucsik Benedek kreatív játékszervezéssel bemutatkozott a felnőttek között, viszont az utóbb említettet sajnos egy rossz lépés következtében le kellett segíteni a pályáról. Az idő elteltével egyre nőtt az olló a két együttes között, hét perccel a lefújás előtt 30-24-re vezettek farkasaink. A találkozó végére érvényesült a papírforma, 33-28-as győzelmet aratott a HE-DO B. Braun Gyöngyös. A visszavágóra pénteken kerül sor – ugyancsak a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

Szerencsejáték Zrt. Liga Kupa, C csoport
Hatvani KSZSE – HE-DO B. Braun Gyöngyös 28-33 (13-13)

Hatvan: Hudák, Szabó P. (kapusok), Répási 2, Sándor 2, Veres 4, Padla 3, Nagy 1, Szabó B. 2, Pintér, Bali 1, Vad 2, Herczegh 7, Sipeki 3. Edző: Bárány Zsolt.

Gyöngyös: Tóth, Gyánti (kapusok), Urbán 1, Németh 5, Halász 5, Jaros 2, Papp 2, Varsandán 2, Ubornyák 5, Hegedűs 3, Vilovski 4, Rosta, Gerdán 1, Szucsik, Gráf 3. Edző: Konkoly Csaba.

Játékvezetők: Asztalos Bence, Szalay Zoltán
Hétméteresek: 4/4 ill. 1/1
Kiállítások: 2 perc ill. 10 perc

A csoport állása: 1. HE-DO B. Braun Gyöngyös 2 pont, 2. Mezőkövesdi KC 2 p, 3. Hatvani KSZSE 0 p.

Következik: HE-DO B. Braun Gyöngyös – Hatvani KSZSE
2021. január 15. péntek, 17:00