Öt év Gyöngyösön, folytatás Veszprémben
| Kategória: Egyéb

Az előzetes terveknek megfelelően július 15-én farkasaink megkezdték a felkészülést a 2021/2022-es szezonra. Csapatkapitányunk, Németh Tamás egy váratlan, szomorú, de mégis örömteli bejelentéssel indította az alapozási időszakot.

„17 éves élvonalbeli kézilabdázás után a következő szezont terveztem aktív sportolói pályafutásom záró évének. Idén szereztem mesterdiplomát a Testnevelési Egyetemen mint humánkineziológus. Második éve vagyok tagja a Humánkineziólógusok Országos Szövetségének. Rajtuk keresztül jött a lehetőség, mely szerint a Balatonfelvidéki Kézilabda Akadémián a szakirányú végzettségemnek megfelelően a veszprémi utánpótlásképzésben lenne lehetőségem dolgozni. Egy sportoló életében számos nehéz döntést kell meghozni, eddigi karrierem egyik legnehezebb döntése előtt álltam, amikor választanom kellett még egy aktív élvonalbeli játék, és – egy életben egyszer adódó – lehetőség közt. Tudatos életmódomnak köszönhetően éreztem még magam abban a kondicionális állapotban, hogy az előttünk álló szezont teljesíteni tudjam a tőlem elvárható szinten, végül mindent mérlegre téve úgy döntöttem, hogy augusztustól áthelyezem a székhelyem Veszprémbe, és a jövőben a Balatonfelvidéki Kézilabda Akadémia humánkineziólógusaként, erőnléti edzői feladatokkal kiegészülve a sporttudományban fogok dolgozni.

Nehéz szavakat találnom arra, amit Gyöngyösnek, a szurkolóknak, az itt kialakult közösségnek, a klubnak köszönhetően az elmúlt öt évben kaptam. Két éve mint csapatkapitány állhattam a gyöngyösi farkasfalka élén, és hosszú távon a gyöngyösi kézilabdában képzeltem el a jövőm, saját lakást is vásároltam a városban. Egy ilyen lehetőség azonban olyan távlatokat nyit meg egy sportoló életében, amelyeket 36 évesen már meg kell fontolni, hiszen nem lehetünk életünk végéig első osztályú játékosok. Ezért a lehetőségért dolgoztam az elmúlt nyolc évben a diplomáim megszerzésével, amiben mindvégig a gyöngyösi klub is támogatott, lehetővé téve az óráim látogatását. Ezért is biztatok minden fiatalt arra, hogy az aktív sport mellett a tanulás is fontos, ha nem fontosabb, mint maga a sport. Aktív sportolói karrieremben két dolgot szerettem volna mindig elkerülni, egy olyan sérülést, ami a civil életemet is befolyásolja, illetve, hogy eljutok egy olyan pontig, amikor fizikailag már nem tudok megfelelni a saját magam felé támasztott szintnek és elvárásoknak. Ezért terveztem utolsó évemnek az idei szezont, de a lehetőség előbb talált meg, mint ahogyan azt én kerestem volna.

Gyerekkorom óta a sport az életem, és ez mindig így is marad. A kézilabdát nem hagyom még abba természetesen, Ajkán, az ottani NB II.-es csapatot segítve játszom majd, reményeim szerint segítve őket abban, hogy elérjék céljukat, az NB I/B-be való feljutást. Ezzel a döntésemmel kapcsolatban is az motivált, hogy olyan csapatban folytassam, amelynek vannak céljai, de semmiképpen nem terveztem már élvonalbeli szereplést, hiszen a munkám ezt nem tenné lehetővé.

Gyöngyöstől nem fogok teljesen elszakadni, az itt kialakult barátságokat, kapcsolataimat nem szeretném felszámolni, és valahol a lelkem mélyén mindig is a farkasfalka tagja maradok. Köszönök mindent, amit a várostól és a klubtól kaptam, az élet megy tovább, és engem másfelé sodort.”

Klubunk részéről a hála és a köszönet hangján búcsúzunk Totótól, sok sikert kívánva az aktív sportolói karriert követő civil életéhez!