Két arany- és három bronzérmet szereztek a hazai csapatok a Gyöngyösön kilencedik alkalommal megrendezett Mátra Kupa utánpótlás kézilabdatornán. Az elmúlt hévégén zajlott viadalon 42 csapat 110 mérkőzést játszott.

Évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Gyöngyösi Kézilabda Klub által szervezett utánpótlás kézilabdatorna, a Mátra Kupa, amelyet idén kilencedik alkalommal rendeztek meg a város három sportlétesítményében, a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, a Vályi-Nagy Károly Sportcsarnokban és a Kálváriaparti Általános Iskola Kiss Antal Tornacsarnokában. A viadalon U12-estől U15-ös korosztályig versengtek a fiú- és lánycsapatok, hazai alakulatnak pedig valamennyi csoportban szoríthattunk. A gyöngyösi együttesek parádésan szerepeltek, az U15-ös fiú- és U13-as lánycsapatunk az első helyen végzett, míg az U14-es és U13-as fiúk, valamint az U14-es lányok bronzérmet szereztek.

– A hétből öt csoportban a dobogón sikerült végeznünk, ami remek teljesítmény – értékelt Rosta István utánpótlás-igazgató. – Nagy munkát végezetek a klub munkatársai, akik három csarnokban összesen 110 mérkőzést bonyolítottak le a három nap alatt. A bajnokság kezdete előtt ez minden csapatnak óriási lehetőség volt, hogy felmérje, hol tart. Én azt láttam, hogy a mieink az ország elitjével is felveszik a versenyt, és így méltóképpen képviselték azt a szakmai munkát, amit végzünk a klubnál – fogalmazott a szakember.

A legidősebb, U15-ös korcsoportban szereplő fiúcsapatunk rendkívül magabiztos teljesítményt nyújtott. Köves Péter legénysége öt győzelem mellett mindössze egy pontot veszített, így megérdemelten végzett a dobogó legfelső fokán. U14-es fiúcsapatunk Kiss Dániel és Nagy-Hajdu Benjamin vezetésével a csoportkörben a második helyen zárt, így a bronzmérkőzésen léphetett pályára, és ott a Békés legyőzésével megszerezte a harmadik helyet. Fiú U13-as csapatunk ugyancsak a harmadik helyen végzett, Danyi Bence és Boda Péter együttese öt mérkőzéséből hármat megnyert, és csupán a végső elszámolásnál előtte végzőktől szenvedett vereséget. Az U12-es korosztályban két csapattal képviseltük a hazai színeket, első számú csapatunk éppen, hogy lecsúszott a dobogóról, Temesvári Martinék két győzelmükkel a negyedik helyet szerezték meg, a mezőnytől 1-2 évvel fiatalabb második számú csapatunk pedig egy győzelemmel az ötödik helyen zárt Varga Zoltán és Horváth Szilárd vezetésével.

A lányok mezőnyében három korosztályban zajlottak a küzdelmek, a legidősebb, U14-es csoportban magas szintű verseny végén sikerült Majzik Henrietta és Kőrösi Fruzsina csapatának megszereznie a harmadik helyet a Kecskemét és a Debrecen mögött. A legmeggyőzőbb teljesítményt a Konkoly-Szegedi Orsolya és Horváth Szilárd vezetésével dolgozó U13-as lányok mutatták, akik hat mérkőzésükön végig megőrizték százszázalékos mérlegüket, így magabiztosan végeztek az első helyen. U12-es lánycsapatunk elsősorban tapasztalatokat gyűjtött a Mátra Kupán, amely a játékosok első komolyabb tornája volt, így bár Kőrösi Fruzsina és Somoskőy Réka tanítványai pontot nem szereztek, értékes tapasztalatokkal lettek gazdagabbak.

A 9. Mátra Kupa végeredménye:

Fiú U15
1. Gyöngyösi KK
2. Kecskemét
3. Salgótarjáni Strandépítők
4. Eger SZSE
5. Budapest Honvéd
6. Budakalász
7. Szentes

Fiú U14
1. Kézilabda Utánpótlás Kft.
2. Gyömrő
3. Gyöngyösi KK
4. Optimum Solar – Békés
5. Debreceni Sportcsentrum
6. Balassagyarmati Kábel
7. Kecskemét
8. Eger SZSE
9. Törökszentmiklós
10. Nyíregyháza

Fiú U13
1. Kézilabda Utánpótlás Kft.
2. Debreceni Sportcentrum
3. Gyöngyösi KK
4. Budakalász
5. Gyömrő
6. Szentes

Fiú U12
1. Optimum Solar – Békés
2. Kézilabda Utánpótlás Kft.
3. Debreceni Sportcentrum
4. Gyöngyösi KK
5. Gyöngyösi KK II.
6. Törökszentmiklós

Lány U14
1. Kecskemét
2. Debreceni Sportcentrum
3. Gyöngyösi KK
4. Salgótarjáni Strandépítők
5. Szentes

Lány U13
1. Gyöngyösi KK
2. Budai Farkasok
3. Gyömrő
4. Érd

Lány U12
1. Kézilabda Utánpótlás Kft.
2. EURONOVEX USE
3. Szeghalom
4. Gyöngyösi KK