A Gyöngyösi Kézilabda Klub U14-es csapata a Sterbinszky Amália régió bajnokaként bejutott a Gyermekbajnokság országos elődöntőjébe, ahol a Kulcsár Anita régió első három helyezett csapatával kerül majd szembe. Az U12-esek mezőnyében folytatódtak a régiós döntő küzdelmei, melyek során a Gyöngyösi Kézilabda Klub 2-es számú csapata a mezőny élére ugrott.

Az utolsó fordulóhoz érkezett a Gyermekbajnokság régiós sorozata az U14-es korcsoportban. A Gyöngyösi Kézilabda Klub csapata a Sterbinszky Amália régióban mindkét meccsét megnyerte az utolsó körben, ezzel pedig bebiztosította első helyét csoportjában, és kedvező helyzetből várhatja az országos elődöntő küzdelmeit. A Pápa János vezette csapatunk az Egri Sportiskolával és a Palóc Pumák csapatával került szembe az utolsó fordulóban, és mindkét mérkőzését magabiztosan megnyerte, így a második Törökszentmiklós és a harmadik Salgótarján társaságában csoportelsőként továbbjutott az országos elődöntőbe. Csapatunk a régiós küzdelmek során 35 pontot gyűjtött, amiből hetet visz tovább magával. Együttesünk mérlegét csak a Salgótarján elleni döntetlen rontja, így szinte hibátlanul zártuk a régiós küzdelmeket. A folytatásban a Kulcsár Anita régió három legjobbjával kerülünk majd hatos csoportba, így várhatóan a Debrecen, a Hajdúnánás és a Nyíregyháza csapatával kell majd megküzdenünk. Pápa János edző szerint kis szerencsével akár az országos döntőbe is bejuthatunk.

– Nagy büszkeség számunkra, hogy csoportelsőként jutottunk be a középdöntőbe, ráadásul úgy, hogy a csapatunk 1-2 évvel fiatalabb a többi csapat átlagánál, ami ebben a korosztályban igen jelentős különbség. Ellenfeleink nagyon erős csapatok lesznek, de ha folytatjuk a megkezdett munkát, kis szerencsével az országos döntőbe is bejuthatunk.

U14 2014

A Gyöngyösi Kézilabda Klub U14-es csapata.

Az U12-es korosztályban folytatódtak a régiós döntő küzdelmei, amelyben a Gyöngyösi Kézilabda Klub mindkét csapata érdekelt. Szombaton a második fordulót rendezték Törökszentmiklóson, ahol a Gyöngyösi Kézilabda Klub két csapata egymással is szembekerült. Az egymás elleni küzdelemből – csakúgy, mint az első fordulóban – most is a GYKK 2-es számú csapata került ki győztesen, Pápa János legénysége ráadásul másik meccsét is megnyerte a Beszterce ellen, így a tabella élére ugrott, a Törökszentmiklóst jobb gólkülönbségével megelőzve. Az alakulat jó eséllyel pályázik a továbbjutásra. A Temesvári Martin vezette 1-es számú csapat a házigazda törökszentmiklósiakkal került szembe, és szenvedett vereséget, így négy pontjával negyedik a tabellán. A régiós döntő harmadik, utolsó fordulóját a gyöngyösi Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban rendezik március 14-én, szombaton.

Hazai fordulót rendezhettünk az elmúlt hétvégén a Kisiskolás Bajnokságban, ahol a Gyöngyösi Kézilabda Klub szintén két csapattal vesz részt a küzdelmekben. A Kismárton Ádám vezette 1-es számú csapatunk az Egri Sportiskola és az Eger-Eszterházy csapatát is legyőzte, míg a Mán Géza vezette 2-es számú alakulat csak az egyik megyeszékhelyi csapattal bírt, a sportiskola felett aratott győzelme mellett vereséget szenvedett az Eszterházytól, és alulmaradt a Besztercével szemben is. A korcsoportban a következő játéknap április 11-e, akkor Törökszentmiklóson rendeznek fordulót.

Gyermekbajnokság, U14, Sterbinszky Amália régió
Gyöngyösi KK – Egri Sportiskola SE 26 – 13
Gyöngyösi KK – Palóc Pumák KSE 28 – 20

Gyermekbajnokság, U12, Sterbinszky Amália régió, döntő
Gyöngyösi KK 1 – Beszterce DSE 20 – 16
Gyöngyösi KK 2 – Gyöngyösi KK 1 22 – 10
Törökszentmiklósi KE – Gyöngyösi KK 2 20 – 16

Kisiskolás Bajnokság, U10, Sterbinszky Amália régió
Egri SI SE – Gyöngyösi KK 2 Nagyréde 7 – 14
Egri SI SE – Gyöngyösi KK 1 7 – 23
Beszterce DSE – Gyöngyösi KK 2 Nagyréde 24 – 11
Gyöngyösi KK 1 – Eger Eszterházy SZSE 16 – 12
Eger Eszterházy SZSE – Gyöngyösi KK 2 Nagyréde 15 – 7