Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. Az Orosháza elleni 28-23-as gyöngyösi győzelemből ezúttal a farkasok irányítói vállaltak oroszlánrészt, akik közül 6 találatával Ubornyák Dávid emelkedett ki.

– Az irányítótáramnak Lubomir Durisnak, és az edzőnknek, Konkoly Csabának is a hétvégén volt a születésnapja, így nem is volt kérdés, hogy egy bajnoki győzelemmel szerette volna őket megajándékozni az egész csapat. Ez szerencsére sikerült az Orosháza ellen, bár a mérkőzés egy kicsit nehézkesen indult számunkra. Annyira vártuk már az első bajnokit, hogy egyszerűen túlpörögtünk. Az összes játékosunk egy jó kezdést várt, ehelyett folyamatosan elrontottuk a ziccereket. A védekezésünkkel nem volt gond, és szerencsére az elrontott támadások után az első góljainkkal átszakadt a gát – mondta Ubornyák Dávid.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös irányítója 6 akciógóllal vette ki részét a 28-23-as gyöngyösi sikerből. A sárga-feketék irányítói igazán elemükben voltak, hiszen Dávidon kívül az ünnepelt Duris 4-, míg a fiatal Gráf Martin 2 góllal vettette észre magát.

– Az Orosháza ellen a csapat irányításán kívül most a góllövésből is jobban ki kellett vennünk a szerepünk, ugyanis ellenfelünk elég jól felkészült a jobbszélünkből. Pozitívum, hogy a meccsen belül erre jó választ adtunk, amiből az is látszik, hogy milyen sok arca van csapatunknak. Ha nem megy a jobbszélnek, sikeresek az irányítók, míg ha legközelebb minket fognak majd jobban, Markezék szereznek számos találatot – vélekedett Ubornyák Dávid.

A fiatal irányító kedden lesz 22 éves, legszívesebben ő is győzelmet kérne csapattársaitól szerdán a Tatabánya vendégeként.

„Kemény meccset vívott a Bányász szombaton Balatonfüreden, ahol a félidő után 7 gólos hátrányból mentettek pontot. Ebből is látszik, hogy pillanatig sem adják fel. Ránk is ez a mentalitás a jellemző, ezért remélhetőleg egy végletekig kiélezett jó meccset tudunk majd játszani velük, aminek a végén mi örülhetünk” – mondta Dávid.