Alig egy hónapja maradt a B. Braun Gyöngyös csapatának, hogy felkészüljön az új bajnoki szezonra. A felkészülés utolsó szakaszához közeledve egyre nagyobb meccsterhelést kapnak a játékosok, a múlt heti három edzőmérkőzés után ezen a hétvégén Orosházán vesz részt a csapat nemzetközi tornán, ahol három nap alatt négy mérkőzést játszik majd hazai és külföldi ellenfelekkel.

Hétfőn és kedden a megszokott menetrend szerint, napi két edzéssel készült a B. Braun Gyöngyös kézilabdacsapata a szeptemberi NB I-es rajtra. Szerdán a délutáni edzést rehabilitáció váltotta fel, és csütörtökön is csak délután találkozik a keret, hogy minél jobb állapotban utazhasson pénteken Orosházára, ahol a III. Gyopárosfürdő-kupán vesznek részt a mieink. Gulyás István nem tűzött ki határozott célt tanítványai elé, a legfontosabb feladat a védekezés minél hatékonyabbá tétele lesz.

– Ha minden a remények szerint alakaul, hétvégére rendbe jönnek a sérültjeink, és teljes kerettel tudjuk majd gyakorolni a védekezést, hogy minél stabilabbá váljon. Ennek rendelünk alá mindent, ezért nem is tűztünk ki célt a szerplésünk elé. Remélem, frissek leszünk, és ki tudjuk használni ezt a remek lehetőséget, hogy gyakolrojunk és tovább építsük csapatunkat.

gyopkup

 

A Torda elleni hazai meccsen a védekezés volt a gyenge pontunk, most ezen kell javítani.

A tornán a B. Braun Gyöngyös a Kragujavac és a Bukarest mellett a házigazdákkal került egy csoportba, a másik négyest pedig a Temesvár, a Cegléd, a Vác és a Balatonfüred alkotja. Színvonalas tornára lehet számítani, ami remek lehetőséget kínál arra is, hogy a régi és az új játékosok közötti kapcsolatok is tovább mélyüljenek. E tekintetben is lát biztató jeleket a vezetőedző.

– Sokszor szívmelengető dolgokat látok a pályán, és nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolni. A játékosok biztatják egymást, pacsiznak, azon gondolkoznak, mit lehetne jobban csinálni. Ezek nagyon fontos apróságok, amik folyamatosan építik a csapatot.

A Gyopárosfürdő-kupát követő hétre is jut még edzőmérkőzés, a B. Braun Gyöngyös augusztus 23-án a Csurgó ellen lép pályára a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban.

A B. Braun Gyöngyös csoportmérkőzései a III. Gyopárosfürdő-kupán:

2014.augusztus 15. (péntek)
14.00 RK Radnicki Kragujavac – B. Braun Gyöngyös

2014. augusztus 16. (szombat)
13.30 B Braun Gyöngyös – CSM Bukarest
18.00 OFKSE-LINAMAR – B. Braun Gyöngyös