Ismét egy pontot szerzett a B. Braun Gyöngyös csapata a férfi kézilabda NB I-ben. A Csurgó ellen hazai pályán kiharcolt döntetlen után a 18. fordulóban Orosházán is ikszelt csapatunk, amelynek azonban így is minden esélye megvan arra, hogy a negyedik helyen zárja az alapszakaszt.

oroshaza bbgy 0208 29

Frey Tamás ezúttal is húzóembernek bizonyult. Fotó: Magyari Máté

Hogy nem lesz könnyű dolgunk Orosházán, azt előre tudtuk, Gulyás István vezetőedző a találkozó előtt úgy nyilatkozott, hogy ez lesz az egyik legnehezebb meccsünk, hiszen az Orosháza ellen idegenben senki sem mehet biztosra. Az első, hazai találkozón is megtapasztaltuk, mennyire erős az orosházi keret, hiszen azon a meccsen is csak nagy küzdelem árán sikerült megszereznünk a két pontot.

A szombati találkozó is nehezen indult gyöngyösi szempontból, sok ziccert hibáztunk, és technikai hibákat is vétettünk, és bár az elején három góllal elhúztunk, a 10. percben 3-3-as állást mutatott az eredményjelző. Nem voltunk egyébként könnyű helyzetben, hiszen Szalafai Gábor vállsérülés miatt kénytelen volt kihagyni a találkozót, míg másik válogatott szélsőnk, Varsandán Milán térdfájdalmakkal játszott. A lépést azonban tudtuk tartani az Orosházával, és a 20. percben nálunk volt az előny (6-7). A játékrészt ennek ellenére az orosháziak vezetésénél fújták le a játékvezetők (12-10).

A második félidőben koncentráltan kézilabdázott a B. Braun Gyöngyös, így a hátrányt gyorsan sikerült ledolgozni, és húsz perccel a vége előtt ismét nálunk volt az előny (16-17). A végjáték most is fergeteges izgalmakat hozott, az utolsó öt perce kétgólos gyöngyösi vezetésnél fordultak a csapatok (22-24), az előnyt azonban nem sikerült megőriznünk. 24-25-ös állásnál egy perce volt még támadni az Orosházának, amely arra volt elég, hogy egy időn túli büntetőt harcoljon ki a vendéglátó alakulat. A hétméterest értékesítették, így pontosztozkodás lett a vége (25-25).

A Tatabánya fővárosi sikerével egyenlő pontszámmal állunk a bányásszal, az alapszakasz második felére kitűzött nem hivatalos céljaink elérése, a negyedik hely megszerezése azonban még így is elérhető. A B. Braun Gyöngyös jövő hét szombaton a Pick Szeged alakulatát fogadja. A találkozó 16 órakor kezdődik majd és a Sport Klub élőben közvetíti.


Férfi kézilabda NB I., 18. forduló

Orosházi FKSE Linamar – B. Braun Gyöngyös 25–25 (12–10)
Orosháza, 600 néző.
V: Bacs, Bán
Orosháza: Ivanisevics, Herjeczki — Balda 1 (1), Morva, Berta, Mazics 5, Bali 3, Németh 2., Buday 2, Strannig 1, Benmiloud 1, Cifra 4 (2), Marics 2, Raffai, Milovics 4, Varsandán Á.
Vezetőedző: Vladan Jordovics
B. Braun Gyöngyös: Hudák, Tamási — Szöllősi Á. 2, Bakos 2, Sándor 3, Frey 5, Koller, Iváncsik Á. 3 (1). Varsandán M. 3, Hajdu 2, Debreczeni 3, Mekaru 2.
Vezetőedző: Gulyás István
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 2/1

Értékelés:

Gulyás István: – Az első félidőben dekoncentráltan játszottunk, sok helyzetet kihagytunk, és technikai hibákat vétettünk, amit az Orosháza jól kihasznált. A második félidőben koncentráltabban játszottunk, pillanatok alatt megfordítottuk a mérkőzést. A végjátékban kettővel vezettünk, de nem voltunk elég taktikusak, és nem sikerült góllal befejezni az utolsó támadásunkat. Úgy érzem, a második félidő alapján rászolgáltunk az egy pontra.