Őrizzük hibátlan tavaszi mérlegünket
| Kategória: Híreink

Rendkívül fontos két pontot szerzett Csurgón a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely az első félidőben négygólos hátrányban is volt, de a játékrész végén megfordított a mérkőzést, és nagy küzdelemben ugyan, de már nem engedte ki a kezéből a vezetést, és Ubornyák Dávid vezetésével végül ötgólos győzelmet aratott, ezzel pedig megerősítette harmadik helyét a tabellán, és őrzi hibátlan mérlegét a tavaszi idényben.

Lubomir Duris, Buzogány Barna és Papp Bence nélkül állt ki a Csurgó elleni idegenbeli mérkőzésre a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely győzelmi reményekkel utazott a Somogy megyeiekhez. Nem kezdtük azonban jól a találkozót: Tóth Mihály hiába mutatott be védést rögtön a második percben, a hazai gárda gyorsan elhúzott két góllal, amit Markez hétméteresével tudtunk csökkenteni, de a Cehte-Hadziomerovic páros találatainak köszönhetően a Somogy megyeiek az 5. percben már 4-1-re vezettek. Herceg, majd Varsandán révén lendültünk bele a gólgyártásba, de a különbség nem csökkent, a 7. perc elején újra három volt közte (6-3). Fokozatosan zárkóztunk a házigazdákra, a 11. percben már csak egy gól volt a hátrányunk (7-6), de egyenlítenünk nem sikerült, ráadásul egyperces különbséggel Urbánt és Gerdán is kiállították a játékvezetők, így egy bő percig kettős emberhátrányban kellett kézilabdáznunk. A 15. percben – hiába játszhattunk létszámfölényben – már négy gól volt a hazaiak előnye, és Vilovszki kiállításával ismét emberhátrányba kerültünk. A 17. perc végén fordult a mérkőzés képe, 14-10 után három gyöngyösi találattal 14-13-ra zárkóztunk, majd a 23. percben Varsandán góljával sikerült egyenlítenünk (15-15). A házigazdák időt kértek, majd 16-16-nál Konkoly Csaba is magához hívta tanítványait. A 27. percben Ubornyák góljával először vezettünk a találkozón, Markez találatával pedig már két gól volt az előnyünk (16-18). A félidő utolsó percében Markez kapott kétperces büntetést, Hanusz pedig büntetőből talált be, amire Ubornyák válaszolt. A játékrész utolsó momentuma a félidő második felében beállt, és végig jól védő Gödör Bencéé volt, aki Astrashapkin kísérletét hárította, így kétgólos vezetéssel vonulhattunk az öltözőbe.

A második játékrész hazai találattal indult, az első gyöngyösi gólt Hegedűs szerezte a 32. percben, majd a kapusok percei következtek, Gödör és Pallag is meg-megvillantak, mígnem Herceg a 35. percben megtörte a gólcsendet (19-21). Szinte rögtön utána két percre el kellett hagynia a pályát, ez azonban nem tántorította el a mieinket a gólszerzéstől: Ubornyák találatával a 36. perc végén három góllal vezettünk (19-22). A 42. percre a hazaiak egy gólra zárkóztak (22-23), majd emberelőnybe kerültünk, amit Herceg váltott gólra. A 46. percben a Csurgó ismét egalizálni tudott (24-24), de Markez révén visszavettük a vezetést (24-25). A hazaiak időkérését követően Markez büntetőből és mezőnyből is eredményes volt, ezzel újra háromgólos vezetéshez jutottunk tíz perccel a mérkőzés vége előtt (24-27). Gödör Bence remek védéseinek köszönhetően az 53. percben már néggyel mentünk (24-28), majd felváltva potyogtak a gólok, az utolsó öt percet 26-29-es állásnál, emberelőnyben kezdhettük. Ubornyák, majd Herceg szerzett gólt, négy perccel a vége előtt öt góllal vezettünk (26-31), az 58. perc végén pedig már hat gól volt az előnyünk (26-32). Németh tett közé még egyet, amire érkezett válasz a hazaiaktól, és a Csurgó állíthatta be a végeredményt is egy időntúli hétméteressel, de ami fontos, hogy nagyot küzdve, öt góllal, 28-33 arányban megnyertük a találkozót, és nagyon fontos két pontot szereztünk. Március 7-én a Dabas elleni hazai meccsel folytatjuk.

K&H férfi kézilabda liga, 17. forduló
Csurgói KK – HE-DO B. Braun Gyöngyös 28-33 (17-19)
Csurgó, 850 néző
V.: Medve Róbert Pál, Südi Péter

CSURGÓ: Pallag, Zaponsek (kapusok) – Hanusz 6 (3), Bazsó 1, Toskic, Leimeter 1, Cehte 5, Szeitl 3, Potocnik 2, Vasvári, Tarabochia, Kerkovits 1 (1), Borsos, Hadziomerovic 5, Kovacevic 2,
Astrashapkin 2. Edző: Baranyai Norbert.

GYÖNGYÖS: Tóth M., Gödör (kapusok) – Urbán 2, Németh 1, Varsandán 3, Ubornyák 8, Hegedűs 1, Gábori 1, Vilovszki 3, Gerdán, Herceg 5, Gráf, Markez 8 (3), Újvári 1. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3.

Értékelések:

Konkoly Csaba: – Nagy taktikai csatát vívtunk, végig nyitott volt a mérkőzés. Az első félidőben nem működött úgy a védekezésünk, ahogy azt megbeszéltünk. A második játékrészben aztán összeállt a védelmünk és a támadásunk is, kiemelkedő, ötven százalék feletti kapusteljesítményt produkáltunk, így azt gondolom, megérdemeltük a győzelmet.

Baranyai Norbert: – Jól kezdtük a mérkőzést, az első húsz percben mi irányítottuk a meccset, aztán sajnos nem tudtuk megállítani az ellenfél lerohanásait, és sok gólt kaptunk. A második félidőben mutatott tanácstalan, ötlettelen támadójátékunkat kihasználta az ellenfél. Eddigi erősségünk, a kemény védelem ma nem működött.