Őrizzük hazai veretlenségünket
| Kategória: Híreink

A K&H Liga 6. fordulójában az idei bajnokság egyik újonc gárdája, a Kecskeméti TE – Piroska szörp volt a farkasfalka soron következő ellenfele.

Az ellenfél soraiban sok ismerős, egykori gyöngyösi játékost felvonultató vendégek nem kezdték megilletődötten a mérkőzést, de az első pillanattól kezdve komoly védőmunkával tartóztattuk fel a rohamokat. A kapuban Nagy Benedek szinte megbabonázta a KTE támadóit, hétméterest is hárítva tíz védést mutatott be. Eközben a tökéletesen működő támadósorunk változatosan, Hamidovic látványos átlövés góljaival növelte az előnyt, és ötgólos hazai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőben Konkoly mester olyan játékosoknak adott lehetőséget, akik az eddig eltelt időszakban kevesebb játékpercet kaptak, így pályára léphetett Mátyás Balázs, Rosta Bálint, Nkousa Dávid, akik mindannyian góllal, gólokkal háláltál meg a bizalmat. Papp Bence 6 találatig jutott, míg a kapuban a Nagy Benedeket váltó Merkovszki Pál is remekelt, 5 védést bemutatva. A félidő derekán már 8 gól is volt az előnyünk, ebből a lefújásra 5 maradt, magabiztos győzelmet arattunk, és az idei szezonban továbbra is megőriztük veretlenségünket hazai pályán.

Folytatás október 31-én, vasárnap a Telekom Veszprém ellen. 17 óra 15 perckor kezdődő mérkőzést az M4Sport élőben közvetíti.

K&H férfi kézilabda liga, 6. forduló
HE-DO B.Braun Gyöngyös – Kecskeméti TE – Piroska szörp 30-25 (17-12)
Dr. Fejes András Sportcsarnok, 750 néző
Vezette: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba

Gyöngyös: Nagy, Tomic, Merkovszki, Vasic 2, Nkousa 1, Ubornyák 3, Mátyás 1, Gábori 2, Duris 1, Vilovski 1, Rosta 2, Gerdán, Papp 6, Hamidovic 6, Gráf 2, Markez 3. Edző: Konkoly Csaba.

Kecskemét: Mazák, Hiramoto, Horváth 2, Sipeki 4, Csordás 3, Füstös 1, Országh, Enomoto 1, Simon, Karai 1, Szeverényi, Szrnka 3, Marczika, Vetési 2, Menyhárt 8, Deményi. Edző: Bencze József.

Kiállítások: 8, ill. 2 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 7/5.

Értékelések:
Bencze József: Nehéz kezelni, hogy sorozatban vereséget szenvedünk, és azokat a hibáinkat, amit sorozatosan elkövetünk, a mai mérkőzésen a Gyöngyös könyörtelenül kihasználta. A második félidőben csak kozmetikázni tudtuk az eredményt. Most jönnek azok a mérkőzések, amelyeken remélhetőleg pontokat tudunk majd szerezni.

Konkoly Csaba: Igaz a mondás, hogy a kötelező győzelmek a legnehezebbek. Büszke vagyok a fiúkra, hogy megfelelő szinten tudták tartani a motivációjukat, ennek eredménye volt, hogy az első félidőt gyakorlatilag taktikai hiba nélkül tudtuk lejátszani támadásban. Kiépítettünk egy olyan előnyt, amivel a második félidőben már tudtunk gazdálkodni. Fontos volt ez a mérkőzés olyan szempontból is, hogy olyan játékosokat tudtunk játszatni, akik kevesebb lehetőséget kaptak, illetve formába tudtunk hozni olyan játékosokat, akiknek erre volt szüksége.

Képgaléria: